Az OR-ZSE az Edukáción

2018. január 17-től 19-éig rendezte meg a szervező a HÖOK Hallgatói Szolgáltató Közhasznú Nonprofit Kft a 18. EDUCATIO Nemzetközi Oktatási Szakkiállítást a Hungexpo G. csarnokában.

A 136 úgynevezett kiállító között voltak a hazai és külföldi egyetemek, főiskolák, egyéb köz- és felsőoktatási intézmények mellett a szakképzés, felnőtt- és továbbképzés intézményei, Magyar Honvédség Altiszti Akadémia, nyelv oktató intézetek, valamint egyéb, közvetlenül nem oktatással foglalkozó vállalatok, mint pl. az Audi, az EMMI, MÁV-csoport, MOL Magyarország, Országos Rendőr-főkapitányság, PlayStation, T-Systems Magyarország Zrt. stb.

Ezek között egyetemünk is megjelent a legkisebb, elérhető nagyságú 3x3 méteres kis standon, ahova plakátokat, szóróanyagot vetítővásznatl, projektort, laptopot is vittünk ki.. A kiállító hely bérleti költsége az egeket ostromolta, a kiegészítőkkel (pl. internet csatlakozás, bútorok, stb.) videoprojektor bérlet, szóróanyag készíttetés és egyebekkel együtt az összköltség így is majdnem fél millió forintra rúgott.

 

 

 

A pénteki napon a diákság elözönlötte a kiállítótermet, lévén, hogy a legtöbb iskolában szünetet kaptak.  Olyan zsúfolt volt a kiállítási csarnok, hogy egy tűt sem lehetett volna elejteni a sorok közét megtöltő emberektől, a standokhoz való eljutás is több, mint 5 percig tartott.

 

 

 

 

 

Az Egyetem csak az első napon és a második nap délig - amely péntek volt - tudott jelen lenni - vallási okokból. Mindezek ellenére a megjelent diákság igen nagy érdeklődést tanúsított az egyetem kínálata iránt.

 

 

 

 

 

 

A kiállításon való személyes megjelenést az OR-ZSE HÖK koordinálta, szervezte meg Török Márton elnök vezetésével, aki mindkét nap kint volt a kiállításon. A kiállítás műsor terve a következő volt:

Január 18 csütörtök

10 óra: A rabbi válaszol! Indiszkrét kérdésekre is!!!
11 óra: A zsidó liturgikus zenéről.....
12 óra: A 140 éves OR-ZSE - filmvetítés
13 óra: Közösségszervezés a mindennapokban - előadás és beszélgetés
14 óra: Szociális munka a gyakorlatban - bemutató
15 óra: Zsidóság a mindennapokban - beszélgetés, kérdezz-felelek az egyetem hallgatóival
16. OR-ZSE mint család és közösség - az Egyetem oktatói és hallgatói beszélgetnek a vendégekkel

Január 19 péntek

10 óra: A rabbi válaszol! Indiszkrét kérdésekre is!!!
11 óra: Judaizmus a világban - előadás és beszélgetés
12 óra: Rejtvények a 140 éves egyetemről
13 óra: Minden az Országos-Rabbiképző-Zsidó Egyetemről- ami eddig kimaradt.....

Az egyetem bemutatása a standon való előadásokon, személyes beszélgetéseken kívül szórólapokon és prospektusokon keresztül is történt. Már az első nap elfogyott a kitett 200 db szórólap és az ugyanannyi prospektus. A szórólap tartalmazta a HÖK által összeállított menetrendet, amely szerint az egyes tájékoztatók lezajlottak volna a kiállítás idején.

 

A háttérben majdnem egész idő alatt látható volt a Rabbiképző történetét bemutató video, azonban a hallatlan nagy zsúfoltság és zaj miatt tulajdonképpen élvezhetetlen volt. A Könyvtár igazgatója, Dr. Tamási Balázs könyvritkaságok bemutatásával kápráztatta el az eziránt érdeklődőket.

 

 

 

 

A kiállításon személyes megjelenésével segítette elő a konzultációt az oktatók közül
-Dr. Tamási Balázs.
-Dr. Zima Aandrás.
-Dr. Hegyesi Gábor.
-Dr. Haraszti György.
-Dr. Hábermann Zoltán
-Bartók Ágnes.

Asztalos Károly rabbi válaszolta meg a rabbinikus kérdéseket, hallgatóink pedig az egyéb, oktatással, juttatásokkal, stb. kapcsolatos kérdéseket. Így
 -Török Márton. HÖK elnök/judaisztika III. évf.
-Nemesnyik Judit./HÖK alelnök/szoc. m. IV. évf.
-Dürr Fruzsina./judaisztika II. évf.
-Homoki-Nagy Fanni./ szoc. m. I. évf.
-Mátyus E./judaisztika I. évf.
-Szabó Nóra./szoc. m. III. évf.
-Kötél Péter./ szoc. m. III. évf.
-Győrfi Dorit./Közszerv. I. évf.

A technikai hátteret megteremtette, a projektort, laptopot, internetet, stb. kezelte: Demeter László oktatástechnikus.

A kiállításon való megjelenésünk eredményeként - a sok ismertető diákokhoz eljutásán kívül - három diák töltött ki jelentkezési lapot, többen pedig jelentkezési lappal távoztak, megígérve, hogy határidőn belül elküldik részünkre.

Az egyetem vezetése köszönetét fejezi ki a kiállítás előkészítőinek, a helyszíni konzultáción megjelenteknek és az összes közreműködőnek.

Kép: Dombi Gábor, Homoki-Nagy Fanni

KP
2018.01.30