Kármán Györgyz'cl fényképének
felavatása

2017. május 3-án a meghívottak, az Egyetem dolgozói, hallgatói, volt hallgatói és számos vendég foglalt helyet a Scheiber teremben /Díszterem/.

 

 

Dr. Schőner Alfréd rektor-főrabbi az üdvözlő szavak után elfogódottan emlékezett Kármán Györgyre, egyetemünk tanszékvezetőjére, zongoraművészre, a kiváló emberre és tanárra jahrzeit-je alkalmából, amikoris egy Kármán tanár urat ábrázoló fényképet fognak leleplezni abban a teremben, ami egykor az "övé" volt. Volt növendékei, illetve tanártársai kis rövid koncerttel tisztelegtek emléke ekőtt.

Ezután Zucker Imánuel kántor az OR-ZSE végzettje az Ávász Ajlom-ot énekelte, majd Schubert: A muzsikához című dalát adta elő Székeylhidi Hajnal operaénekes, az OR-ZSE adjunktusa.

 

 

A 2004-ben újjáélesztett kántor szak első növendékeinek egyike, Szerdócz Ervin főrabbi, a volt növendékek nevében emlékezett szeretett tanárára.

 

 

 

 

Végezetül a kántorokból alakult kis kórus adta elő a le-dor va-dor (nemzedékről nemzedékre) kezdetű, immár kultikussá vált dalt. Az összes dalt Neumark Zoltán zongoraművész kísérte zongorán.

A megemlékezők ezek után átmentek a Liturgia tanszék szobájába, ahol a rektor leleplezte a Kármán Györgyöt ábrázoló fényképet.

Az emlékezés résztvevői tömött sorokban vonultak be a szobába megtekinteni a fényképet, miközben mindegyikük felelevenített egy-egy kedves emléket Kármán Györgyről.

 

K.P
2017.05.05

Vissza