A Scheiber Sándor-díj átadása 2016

Az idei Scheiber Sándor-díjak ünnepélyes átadására 2016. március 18-án került sor az Emberi Erőforrások Minisztériuma Tükörtermében.

Az 1996 óta évente átadandó kitüntetést idén Dr. Barna Gábor etnográfus, egyetemi tanár, a történelemtudományok kandidátusa és Dr. Róna Tamásné Ádám Mária a Goldmark Kórus karnagya vette át Soltész Miklóstól, az EMMI államtitkárától.

A két laudációt prof. Voigt Vilmos és prof. Schőner Alfréd tartotta.

Scheiber Sándor rabbi(1913-1985) nyelvész, irodalomtörténész, a nyelvtudomány doktora, a budapesti Rabbiképző Intézet újjászervezője és igazgatója, a neológ zsidóság és tudományágának egyik kiemelkedő alakja volt.

A Scheiber Sándor-díj azoknak a magyar állampolgároknak, illetve a határon túl élő magyaroknak adható, akik maradandót alkottak a hebraisztika, a judaisztika, a zsidó vallás-, művelődéstörténet és az oktatás, valamint a zsidók és nem zsidók közötti dialógus és a tolerancia elősegítésének területén.

Az 1996 óta évente átadandó kitüntetést idén Barna Gábor etnográfus, egyetemi tanár, a történelemtudományok kandidátusa és és Dr. Róna Tamásné Ádám Mária a Goldmark Kórus karnagya vette át Soltész Miklóstól, az EMMI államtitkárától.

A díjazott Barna Gábor etnográfus munkásságát Voigt Vilmos néprajzprofesszor méltatta. (a laudáció itt elolvasható)

Dr. Róna Tamásné Ádám Mária a Goldmark Kórus karnagya laudációját prof. Schőner Alfréd tartotta. (a laudáció itt elolvasható)

A kitüntetéshez ezúton is gratulálunk, és további sikeres munkát kívánunk!
 


2013.03.07