Fény a zsinagógában

2017. április 24-én a Jom Ha Shoai megemlékezés után az Egyetem dolgozói, hallgatói, volt hallgatói és számos vendég az OR-ZSE zsinagógájában foglaltak helyet, ahol Sommer László "Fény a zsinagógában" című könyvét mutattuk be.

Dr. Schőner Alfréd rektor-főrabbi az üdvözlő szavak után méltatta a fény jelentőségét a zsidóságban, majd rátért a zsinagóga színes üvegablakainak történetére, megemlékezve megrendelőiről, azok céljairól, az ablakok készítőjéről. Kiemelte, hogy zsinagógánk ezáltal teljesen egyedi, megismételhetetlen, fontos és hosszú időre megőrzi azt a szellemi arculatot, amelyet ezek az ablakok sugallnak.

A könyv megjelenését aktuálisnak és időszerűnek tartotta, megköszönve a szerző, a lektor és a technikai kivitelezők munkáját.

 

A zsinagógában a szerző Sommer László felolvasta az üvegablakok adományozóinak neveit, valamint azok neveit, akikről az ablakok szólnak, és elhangzottak az emlékezés szavai is.

 

 

 

A könyvbemutató Módszertani Központban folytatódott, ahol a szerző tájékoztatott a könyv felépítéséről, a benne lévő pedagógiai és idegenforgalmi célkitűzésekről, a válogatott bibliai idézetekről, a könyv multiplikációs funkciójáról.

Megállapította, hogy a könyv egyaránt szolgálhatja az érzelmi, a vallási és az esztétikai nevelést. Eleget tesz az emlékezés, emlékeztetés, a természet szeretete, a másság elfogadtatása, valamint a közösségfejlesztés alapelveinek.

Sommer László a könyvet szíves felhasználásra ajánlotta, majd az adakozók számára dedikálás következett.

A könyvbemutató helyszínén a kiadásban is aktívan tevékenykedő Civilek a Palotanegyedért Egyesület kis kóstolóval vendégelte meg a megjelenteket.2017.04.
19

Vissza