Ünnepélyes diploma átadás a Felekezeti szociális munkás szakon.

2018. március elsején, csütörtökön - az idei tél egyik leghidegebb napján  -  ünnepélyes keretek között  vehették át diplomájukat a  Liturgia, a Felekezeti szociális munkás szakon végzett hallgatók, valamint habilitált doktorunk, az Egyetem dísztermében.

A Dr. Háberman Zoltán tanszékvezető köszöntötte a megjelent oktatókat, hallgatókat, munkatársakat, rokonokat és barátokat, köztük kiemelten dr. Kunos Pétert, a MAZSIHISZ és a BZSH ügyvezetőjét.

A himnuszok elhangzása után Dr. Schőner Alfréd rektor áldással köszöntötte a hallgatókat abból az alkalomból, hogy itt és most vehetik át diplomájukat, illetve a végzést igazoló tanúsítványukat.

Ezután dr. Kunos Péter köszöntötte a végzetteket és értékelte a szociális munkások képzettségét. Elhelyezkedési lehetőséget is kínált a MAZSIHSZ tervezett zsidó szociális szolgálatnál. A Hitközség nevében megköszönte a tanárok, oktatók munkáját a hallgatók felkészítésében.

Ezt követően méltatta a szak jelentőségét, a végzettek teljesítményét Dr. Háberman Zoltán tanszékvezető, szakfelelős, rövid beszédében  kitérve arra is, hogy ki, hol végez már szociális munkát.

Az ünnepély fényét emelte Rááb Gábor kántor, az OR-ZSE hallgatója a le-dor va-dor (nemzedékről nemzedékre) című szerzemény eléneklésével, zongorán Neumark Zoltán kísérte.

A diplomákat, illetve az igazolásokat a rektor adta át a végzetteknek.

Zsidó liturgikus végzettséget szerzett Varga István.

Felekezeti szociális munkás diplomáját vette át:
BERGERNÉ RÉTI ERZSÉBET,
BOCSKAI BERTA,
CSÍK IBOLYA ,
HAJNAL GYÖRGYNÉ,
HEGYI MAGDOLNA ORSOLYA,
NEMESNYIK JUDIT,
SZÁNTÓ JUDIT MÁRTA,
VÉGH RÓBERT.

Végzettséi igazolást kapott (nyelvvizsga hiányában):
BURAI CSABA,
GERGELY GYÖRGY PÉTER,
HEGYI MAGDOLNA ORSOLYA,
JUSZIFOVA SZEVIL,
NÉMETHNÉ PILÁR ZSÓFIA.

Végezetül a rektor átadta Dr. Peremitzky Szilvia habilitációs oklevelét.

A végzett hallgatók nevében ketten - Hegyi Magdolna és Végh Róbert - köszöntek el tanáraiktól, tanulótársaiktól és köszönték meg a velük való törődést:

Ezek után a rektor a béke himnuszának (osze salom) eléneklésével  köszöntötte a jelenlévőket és zárta be az ünnepséget-

 

KP
2018.03.04

Vissza