70. születésnapján köszöntötték Schőner Alfrédet

Intézményünk vezetése és összes polgára minden jót kíván!


Október 14-én, már chesván havának 5. napján egyetemünk rector emeritusát, Schőner Alfrédot het­ve­ne­dik születésnapja alkalmából köszöntötték a Hegedűs–Csáky zsinagógában hívei, pályatársai, ba­rá­tai.

A rendezvényen a magyar zsidóság több jeles alakja is felszólalt. Heisler András, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (MAZSIHISZ) elnöke beszédében kiemelte, „a most 70 éves prof. dr Schőner Alfréd főrabbi egy eltűnt világ követeként volt mindig naprakész és szorgalmas kortársunk, vezető, aki tanító marad visszavonultan is, most válik csak igazan tanítónkká!” Mint mondta, „az, hogy valaki sokáig él és sokat megél, a Tóra szerint érdem”. Schőner Alfréd Heisler szerint egy elsüllyedt világ tanújaként ér­ke­zett a neológia fellegvárába, a Rabbiképzőre, amelyet később vezetett is. „Kor­szak volt ez, önálló korszak a Zsidó Egyetemen, Schőner Alfréd nevét megőrzi majd az intézmény nagy vezetőié mellett ez a periódus” – jelentette ki Heisler András, szavait pedig így zárta:

„Nevelj Magadnak tanítványokat. És készíts kerítést a Tórának. Éppen úgy, ahogy az Atyák bölcs tanításaiban áll. És ne feledd: egy korszak csak most kezdődik és nagy szükségünk van Rád.”

A teljes beszédet itt lehet elolvasni.

Schőner Alfrédnak, az Országos Rabbiképző – Zsidó Egyetem rector emeritusának az intézmény vezetése és összes polgára gratulál és „biz hundert un cvoncik” minden jót kíván!