A Heti TV az OR-ZSE és a MILEV együttműködési megállapodásáról

Péntek reggeli Híradójában számolt be a két intézmény kooperációjáról a zsidó televízió, amelynek Toronyi Zsuzsanna nyilatkozott.


Együttműködési megállapodást kötött az Országos Rabbiképző – Zsidó Egyetem (OR-ZSE) és a Magyar Zsidó Múzeum és Levéltár (MILEV) – az eseményről az egyetemi honlap is beszámolt csütörtökön.

A rendezvényen a Heti TV is forgatott, az anyag a péntek reggeli Híradóban került képernyőre. Dr. Toronyi Zsuzsanna, a MILEV igazgatója a Heti TV-nek elmondta, a megállapodás régóta érlelődött és feltehetően nem fog radikális változást hozni a két intézmény viszonyában.

„Inkább a már meglévő együttműködésnek a rögzítése, illetve annak a szándéknak a kinyilvánítása, hogy mi ezt szeretnénk hosszú távon és minél teljesebb módon folytatni?”

– jelentette ki Toronyi Zsuzsanna. A háttérről elmondta, hogy ő is tanít a Rabbiképzőn, több munkatársa is ott végzett, másrészt korábban volt arra is szándék, hogy a két intézmény gyűjteményeit megpróbálják valamilyen módon egységes rendben kezelni.

A Heti TV Híradóját itt tekintheti meg, alább pedig az együttműködési megállapodásról szóló bejátszást:

Együttműködési megállapodást kötött az OR-ZSE és a MILEV

Check out this video on Streamable using your phone, tablet or desktop.