Az OR-ZSE vezetése gratulál Frölich Róbert díszdoktori kitüntetéséhez

Az OR-ZSE amerikai testvérintézménye, a Jewish Theological Seminary of America díszdoktori kitüntetésben részesítette dr. Frölich Róbert főrabbit, a Dohány utca zsinagóga főrabbiját.


Dr. Frölich Róbert főrabbi, a Dohány utcai zsinagóga főrabbija, 2020. január 26-án vette át New Yorkban az OR-ZSE amerikai testvérintézménye, a Jewish Theological Seminary of America (JTS) díszdoktori kitüntetését. Frölich Róbert intézményünkben szerzett rabbidiplomát, és a mai napig oktatóként erősíti az OR-ZSE-t, így megtiszteltetése számunkra is öröm. Egyetemünk vezetése emailben gratulált a JTS új díszdoktorának.

A JTS az amerikai neológ (conservative, maszorti) mozgalom szellemi központja. A társadalmi haladás iránt nyitott, ugyanakkor a halákhához, a múlthoz és a hagyományokhoz is ragaszkodó zsidóság új szellemi vezetőit – rabbikat, kántorokat, hittanárokat, világi vezetőket, kutatókat – neveli ki. A nyugati félteke legnagyobb judaika-gyűjteményével rendelkező könyvtára és informális oktatási rendszere szintén erősítik az amerikai zsidó közösségeket. Bár a JTS néhány évtizeddel fiatalabb az OR-ZSE elődjénél, tengerentúli testvérintézményünk dinamizmusa példaként szolgál számunkra is.


Nyitókép: Frölich Róbert díszdoktori oklevele (bzsh.hu)