Digitális oktatás

Támogató anyagok a digitális oktatáshoz

Az OR-ZSE-n valljuk, hogy a 21. századi felsőoktatásnak minél jobban ki kell aknáznia a mindenkori technológia adta lehetőségeket. A digitalizáció korábban elindult folyamata a COVID-19 hatására felgyorsult, és a következő évtizedekben is meghatározza majd a felsőoktatás mindennapjait. Ezen az oldalon a digitális oktatást segítő anyagokat osztunk meg.

Technikai segédletek

Microsoft

A Microsoft rendszerre való átállás megkönnyítése érdekében összegyűjtöttük és itt elérhetővé tesszük a Microsoft vonatkozó oktatóanyagait. Jó tanulást!

Microsoft Teams – videós képzés

Oktatás: Ezekkel a videókkal segítséget kaphat az iskolája, a munkahelye vagy a szervezete számára a Microsoft Teams videó konferencia és a távoli munka során, és a Teams hatékony használatával kapcsolatban.

Microsoft Teams – súgó és tanulás

A Microsoft Teams hibrid együttműködésre készült. Megtudhatja, hogy Ön és csapata hogyan lehet tájékozott, szervezett és hogyan maradhat kapcsolatban, bárhol is van. TOVÁBBI INFORMÁCIÓ Microsoft Teams – oktatás Ezek az oktatóanyagok alapismereteket és további tudnivalókat is tartalmaznak. OKTATÓANYAGOK FELFEDEZÉSE Itt a Teamsben Útmutató a Teams tervezőitől és fejlesztőitől.

Outlook – oktatás

Oktatás: Megtudhatja, hogy miként használhatja az Outlookot Windowsban, MacOS rendszeren, iOS-en vagy Androidon, valamint a Webes Outlookot egy Outlook-tanfolyamsorozaton keresztül.

OneDrive segítség a tanulás &

A OneDrive személyes tárolójának használatával megvédheti a legfontosabb fájljait, például az útlevelét, a jogosítványát, illetve a biztosítási adatait. Első lépések Fedezze fel a OneDrive-ot A OneDrive segítségével az értékes fájlokat, dokumentumokat és emlékeket is megvédheti. 1 TB felhőbeli tárterületet kap Microsoft 365-előfizetéssel, a fájlokról és fényképekről biztonsági mentést készíthet, valamint megoszthatja barátaival és családtagjaival valamennyi eszközén.

Microsoft 365 – súgó és tanulás

Kedvenc eszközeinek és tartalmainak kezdőlapja. Most új módszereket kínál a tartalmak megkereséséhez, létrehozásához és megosztásához, mindezt egy helyen. A részletek megtekintése A Microsoft 365 segítségével gyorsabban hozhat létre és oszthat meg kiemelkedő tartalmakat, könnyedén kezelheti időbeosztását, erőfeszítés nélkül léphet kapcsolatba másokkal, és élvezheti a nyugalmat.

Microsoft 365-alkalmazások – súgó és oktatás

Súgót, oktatóanyagokat és tippeket találhat az összes Microsoft 365-alkalmazáshoz.

LiveWebinar

Az OR-ZSE online LiveWebinar vizsgafelületének bemutatása vizsgáztatók számára:

Az online vizsgafelület bemutatása vizsgáztatók számára

Ebben a videóban röviden bemutatjuk a vizsgáztató tanárok számára, milyen az online vizsgákra használt felület.A kezelése egyszerű, semmilyen extra program …

Az OR-ZSE online LiveWebinar vizsgafelületének bemutatása hallgatók számára.

Módszertani gondolatok

Biró Tamás a digitális oktatásról (2020. 09. 24.):

2020-09-11 Biró Tamás felvezető gondolatai a digitális oktatásról

Elhangzott az OR-ZSE oktatóinak a digitális oktatásról tartott online beszélgetésén 2020. szeptember 11-én.

A Bloom-féle taxonómia, egy általános iskolai példán bemutatva

Benjamin Samuel Bloom (1913-1999) által kifejlesztett taxonómia a tudás hat szintjét különbözteti meg. Ezek a lexikális tudás, a tanultak megértése, a tanult…

Történelem home-office-ban

(Az OR-ZSE Művelődés- és Kultúratörténeti Tanszék sorozata 2021-ben)

United States Holocaust Memorial Museum, Washington D.C. (USHMM):

Történelem home office-ban: United States Holocaust Memorial Museum, Washington D.C. (USHMM)

No Description

USC Soá Alapítvány Vizuális Történelmi Archívuma

Centropa – Megőrzött emlékeink interaktív könyvtára

Deportáltakat Gondozó Országos Bizottság (DEGOB)

OR-ZSE Könyvtár:

Történelem home office-ban: az OR-ZSE könyvtára

Az Országos Rabbiképző – Zsidó Egyetem Művelődés- és Kultúratörténeti Tanszéke a 2020/2021. tanév tavaszi félévében előadás-sorozatot indított Történelem hom…

 

Magyar Zsidó Múzeum és Levéltár (MZSML)