Dobogón végzett az OR-ZSE hallgatója a doktorandusz konferencián

Tuna Rita harmadik helyezést ért el a XXII. Tavaszi Szél Konferencián, Debrecenben.


2019. május 3-5. között rendezték Debrecenben a Doktoranduszok Országos Szövetsége szervezésében a XXII. Tavaszi Szél Konferenciát. Az eseménynek idén a Debreceni Egyetem Kassai úti Campusa adott otthont.

A konferencia közel 650 résztvevőjéből több mint 600-an adták elő saját tudományos kutatási eredményeiket. A külföldi hallgatók is jelentős számban képviseltették magukat a rendezvényen. A tudományos konferencia két napján több mint 80 szekció került megrendezésre, amelyeken az OR-ZSE két hallgatója is részt vett.

 Tuna Rita III. helyezést ért el  az Irodalomtudományi Szekció Irodalom a régiségtől a 19. századig c. alszekciójában. Bacher Simon Ácát sálom című, a „magyar és erdélyhoni izraeliták egyetemes gyűléséhez” (1868-69) címzett alkalmi költeményéről adott elő. Bacher Simon volt az édesapja az Országos Rabbiképző Intézet egyik első professzorának (és második rektorának), Bacher Vilmosnak.

Ugyanezen a konferencián Bacsó Beáta is előadott a 20. századi magyar irodalom alszekcióban. Előadásának a címe: Karinthy Frigyes „Géniusz” c. karcolatának és „Lepketánc” c. színművének elemzése Platón „Barlanghasonlat”-a alapján.

Az összes szekció összes helyezettjét ebben a PDF-ben lehet megtekinteni.

Nyitókép: A XXII. Tavaszi Szél Konferencia megnyitója (Haon.hu)