Educatio: több százan érdeklődtek az OR-ZSE standjánál

A látogatók főként az induló szakokról és a felvételi lehetőségekről érdeklődtek.


2019. január 10-e és 12-e között zajlott a 19. Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállítás a Hungexpo ?A? csarnokában. Egyetemünket dr. Biró Tamás rektorhelyettes, a Hallgatói Önkormányzat (HÖK) vezetői, valamint a szakokat reprezentáló hallgatók képviselték.

Az Országos Rabbiképző ? Zsidó Egyetem (OR-ZSE) a sabbat (szombat) miatt három helyett két napon át várta az érdeklődőket a standjánál. Csütörtökön és pénteken így is több százan fordultak meg a standnál, akik közül sokan a Rabbiképzőn folyó képzésekről, tantárgyakról, a hallgatói közösségről, diplomaszerzést követő elhelyezkedési lehetőségekről érdeklődtek. A legtöbben a 2019-ben induló szakokra, valamint a felvételi lehetőségekre voltak kíváncsiak.

A Hallgatói Önkormányzat vezetői érdeklődőkkel beszélgetnek a 19. Educatión, 2019. január 10-én (Fotó: Földi Bence)

Az idei Educatio is gigantikus seregszemle volt. A rendezvényen több ezer négyzetméteren évről évre összesen 200 kiállító ? ebből 50 magyarországi egyetem ? vesz részt, emellett számos külföldi felsőoktatási intézmény és szakképző központ is képviselteti magát. Az Educatiónak évente több mint 52 ezer látogatója van.

Hollai Máté
HÖK alelnök

Nyitókép: az OR-ZSE standja a 19. Educatión (Fotó: Földi Bence)