Egyetemünkön járt a Van Helyed! Alapítvány

2018. október 10-én Háberman Zoltán tanszékvezető meghívására egyetemünkön tartottak előadást a Van Helyed! Stúdiókról.


Október 10-én az Országos Rabbiképző ? Zsidó Egyetemen (OR?ZSE) járt a Van Helyed! Alapítvány elnöke, Bódis Kriszta, valamint az alapítvány munkatársa, Váradi Kriszta, akik előadást is tartottak a Van Helyed! Stúdiókról.

?Az előadás célja, a fiatal egyetemisták önkéntességre való toborzása volt. A növendékeink mellé folyamatosan keressük azokat a lelkes embereket, akik az iskolai tanórák után segítenek a lecke megírásában, a vizsgákra való felkészülésben. Önkénteseikre számítunk a szabadidős programok megszervezésében, lebonyolításában. Az Egyetemisták számára kiváló gyakorlati terep-képzési helyet biztosítunk. Mi úgy láttuk, hogy nagy érdeklődést mutattak a hallgatók a Stúdió Plusz iránt?

? írta honlapján az alapítvány. A vendégek Háberman Zoltán, az OR?ZSE Szociális Munka és Társadalomtudomány Tanszékének vezetője meghívására érkeztek egyetemünkre. Az alapítvány honlapja megkérdezte Háberman Zoltánt, hogy miért tartja fontosnak a Van Helyed! Munkáját.

?A társadalom jobbítása, a diszkriminált emberek jobb helyzetbe hozása olyan célok, amelyek közös nevezőre hozzák a Van Helyed! Alapítványt a Zsidó Egyetemmel. Egyetemünk is első sorban a kirekesztés és a társadalmi igazságtalanságok ellen szeretne küzdeni, úgy, hogy tudást adunk, kritikusan gondolkodó embereket szeretnénk képezni. Olyan szociális munkásokat kibocsájtani, akik képesek felismerni azokat az okokat, amik következtében emberek a társadalom peremére szorulnak, de tenni is képesek, változást elérni. (?) Nagyon remélem, hogy a Zsidó Egyetemről is sok önkéntes fog együttműködni a Van Helyed!-del és a gyakorlati terep-képzésünkben is partnerek leszünk. Szeretnénk szorosabbra fűzni a kapcsolatainkat az Alapítvánnyal, és hosszú távú, mélyebb együttműködésekben gondolkozunk?

? egyebek között ezt emelte ki válaszában Háberman Zoltán.