Erasmus-lehetőségek a 2022-es tavaszi félévben

Az OR-ZSE nemzetköziesedésének újabb állomásához érkeztünk: hallgatóink két külföldi egyetemen is tanulhatnak a 2022. tavasz félévben. Potsdamba október 1-ig, Kolozsvárra október 15-ig várjuk a jelentkezéseket.
Egyetemünk 2021. januárjában elnyerte az Erasmus Felsőoktatási Charta-hoz való csatlakozás lehetőségét. Intézményközi megállapodások keretein belül hallgatóink és oktatóink minden félévben (korlátozott számban) lehetőséget kapnak a szakterületükön való kitekintésre, külföldi kapcsolatok és tapasztalatok szerzésére. Hallgatóink a partneregyetemen elvégzett félév kreditjeit is elismertethetik. Két partneregyetemmel kötöttünk már szerződést, és továbbiak megkötésén is dolgozunk. Pályázatot hirdetünk az Erasmus+ keretében a Potsdami Egyetemmel és a kolozsvári Babeş-Bolyai Tudományegyetemmel való együttműködés keretein belül a következő hallgatói mobilitási lehetőségek elnyerésére:
fogadó intézmény időtartam várható létszám elvárt nyelvtudás jelentkezési határidő
Potsdami Egyetem 5 hónap a 2022 tavaszi félévben 2 fő angol B2 vagy német B2 2021-10-01
BBTE (Kolozsvár) 5 hónap a 2022 tavaszi félévben 3 fő magyar vagy angol B1 2021-10-15
Bátorítjuk hallgatóinkat, hogy éljenek ezzel a lehetőséggel, gazdagítsák egyetemünk hírnevét a világban és  megszerzett tapasztalataikkal járuljanak hozzá hazai közösségeink fejlődéséhez.
Kérjük, hogy jelentkezési szándékukat rövid indoklással a megadott határidőig juttassák el dr. Zima András tanszékvezető docenshez, Erasmus-koordinátorhoz, a zimaa@or-zse.hu címen, szakfelelősük egyidejű értesítése mellett.
További információ az egyetemi Erasmus lehetőségekről: https://or-zse.hu/erasmus-hu/.
Sikeres pályázást kívánunk minden érdeklődőnek!