Zsidó örökségek nyomában 2020, V. rész

  • 2020.05.24. - 17:00

Az egyházi/felekezeti közösségszervező alapszak hallgatói által szervezett online konferencia záró beszélgetése.


Az egyházi/felekezeti közösségszervező alapszak hallgatói mindenkit szeretettel várnak  Zsidó örökségek nyomában 2020  c. online konferenciájuk V. részére.

A 24-ei előadáson Pavol Rankov: Szeptember elsején (vagy máskor) című könyve lesz a téma és a mű fordítójával, Mészáros Tündével fogunk beszélgetni a regényről.

Miért is?

A könyv három lévai fiatal történetét követi nyomon 1938 és 1968 között. A három fiú élete már a kezdetekkor összefonódik, hiszen ugyanabba a lányba szerelmesek. De ne higgyük, hogy egy szokványos szerelmi történetet olvasunk, nem maradhat ki a politika, történelem sem, főleg azért, mert egyik fiú cseh, a másik magyar, a harmadik pedig magyar és zsidó. A könyv nehezen letehető, oldalról oldalra egyre jobban várja az olvasó, mi is fog történni, merre veti a történelem vihara a három fiatalt. A fiúk mindhárman mások, mégis sok mindenben egyek. Lakóhelyük, otthonuk, életük gyökeresen változik meg a könyv által bemutatott időszakban, mégis a visszatérő pontok, állandó utalások megerősítenek minket, hogy ugyanarról a 3 emberről olvasunk.

Akit érdekel a kötet, az mindössze 590 Ft-ért megvásárolhatja a konyvudvar.net oldalon, vagy – a vírus elmúltával – a Múzeum körúti Könyvudvarban vagy a Kalligram Kiadó Tűzoltó utcai boltjában. Aki már olvasta és lenne kérdése a fordítóhoz, annak a beszélgetést követően lesz erre lehetősége.

A konferenciába az alábbi linken lehet bekapcsolódni vasárnap délután 5-től:

Az OR-ZSE Felekezeti Közösségszervezés BA szak hallgatóinak online konferenciája: Zsidó örökségek nyomában 2020, V. rész – OR-ZSE

Pavol Rankov: Szeptember elsején (vagy máskor) című könyve a téma. A mű fordítójával, Mészáros Tündével beszélgetünk a regényről. A könyv három lévai fiatal történetét követi nyomon 1938 és 1968 között. A három fiú élete már a kezdetekkor összefonódik, hiszen ugyanabba a lányba szerelmesek.


EVENT INFO :

  • Start Date:2020.05.24.
  • Start Time:17:00
  • End Date:2020.05.24.
  • End Time:18:00