Évnyitónkról és új honlapunkról is hírt adtak

A Szombat és a Kibic írt egyetemünk hét eleji híreiről. Az új honlapon jelenleg nem megtalálható tartalmak a Google révén hozzáférhetőek.


Közzétette honlapján a Szombat zsidó kulturális és politikai folyóirat az Országos Rabbiképző ? Zsidó Egyetem (OR?ZSE) évnyitójáról szóló beszámolónkat. A portálon Radnóti Zoltán főrabbi szavait emelték ki a címben:

?Mondják el mindenkinek, milyen cool dolog zsidónak lenni!” | Szombat Online

Az Országos Rabbiképző – Zsidó Egyetem (OR-ZSE) új éve új rektorral, új vezetéssel és új hallgatókkal indul. Rövid, pátoszmentes rendezvény volt hétfő délelőtt az Országos Rabbiképző – Zsidó Egyetem tanévnyitója. A Scheiber Sándor utcai intézmény tanzsinagógájában Heisler András, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) elnöke arról beszélt, új szlogenjük – Változó világra nyitott zsidóság – sok vitát generált.

?A rabbik már a webhez is értenek? ? ezzel a címmel írt cikket új honlapunkról a Kibic. A cím az Index 2011-es anyagára utal (?A rabbik nem értenek a webhez?). Ez olyan honlapokat mutatott be, amelyeket az olvasók küldtek nekik mint legcsúnyább vagy legelavultabb weboldalakat. A legtöbbször beküldött weblap az OR?ZSE honlapja lett, amelyet az olvasók így értékeltek: ?annak ellenére néz ki így, hogy frissítik és használják! Első alkalommal, amikor megláttam, úgy éreztem, 15 évet repültem vissza az időben??

A Kibic arról írt, hogy Vajda Károly megbízott rektor a kinevezését követően az intézmény digitális fejlesztésének szükségességéről beszélt. ?Ennek első lépéseként pedig a weboldal megújítását jelölte meg. A megújult honlapra kattintva most mindenki eldöntheti, sikerült-e, vagy sem? ? áll a portálon.

A rabbik már a webhez is értenek – Kibic Magazin

Megújult az OR-ZSE honlapja, amely hosszú éveken át képtelen volt követni az internetes trendek változását. Most úgy tűnik, sikerült kilépni a 15 évvel

Az új weboldal egyébként még koránt sincs kész, folyamatosan kerülnek majd fel a régi honlapról átmentendő anyagok. Ezek egyébként nem tűntek el, a Google és néhány keresőszó révén továbbra is elérhetőek. Minden javító szándékú észrevételt a foldib@or-zse.hu e-mail-címre vár Földi Bence rektori titkár. Akinek esetleg még mindig a régi honlap jelenik meg a gépén, attól azt kérjük, ürítse vagy üríttesse ki a webböngésző programjának gyorsítótárát (cache ürítés).