Hosszabb lesz a szorgalmi és vizsgaidőszak az OR-ZSE-n

Emellett a szakdolgozatok és diplomamunkák leadási határideje is megnő egy-egy hónappal.


„A szorgalmi és vizsgaidőszak, illetve a szakdolgozatok és diplomamunkák leadásának határideje egyaránt egy-egy hónappal megnő” – derül ki prod. dr. Vajda Károly, az OR-ZSE rektora április 22-i rektori rendeletéből.

  • Szorgalmi időszak utolsó tanítási napja: 2020. június 12., péntek
  • Vizsgaidőszak: 2020. május 18. – 2020. július 24., péntek

A vonatkozó kormányrendelet szellemében meghozott rektori rendeletben szerepel továbbá, hogy az OR-ZSE hagyományos tanévzáró ünnepségét a járványügyi vészhelyzet szerint rendezik meg vagy elmarad. „Egyes diplomák formális és informális keretek között történő átadására, ha a kiállítás törvényi előfeltétele teljesülnek, az adott napon érvényes járványügyi rendelkezéseknek megfelelő módon a május 18. és július 24. között az érintettekkel folytatott egyeztetés alapján történik” – áll a rektori rendeletben.

A dokumentum kimondja továbbá, hogy „sem hallgatót, sem oktatót nem érhet hátrányos jogkövetkezmény azért, mert a járványügyi vészhelyzet következtében a félév eredeti beosztását nem tudja tartani.” Minderről továbbiakat a rendeletben lehet olvasni.

A járványügyi vészhelyzet a felvételikre is hatással lesz. Azon szakokon – a Doktori Iskolát is beleértve –, ahol felvételi elbeszélgetésre van szükség, azt digitálisan fogják lefolytatni, a végpontok között titkosított megoldás igénybevételével.

A rendeletet – amely egyebek között ismerteti továbbá a záróvizsga-bizottságok összetételére vonatkozó új szabályokat is – ide kattintva lehet áttanulmányozni.


Vajda Károly a szorgalmi és vizsgaidőszak esetleges meghosszabbításáról legelőször a Szombatnak adott interjújában beszélt, ezt itt lehet elolvasni:

Az OR-ZSE kivonult a valóság vírusfertőzött Egyiptomából