Konferenciafelhívás: A család egykor és ma (5.)

Az SZTE Néprajzi és Kulturális Antropológiai Tanszéke, az MTA?SZTE Vallási Kultúrakutató Csoport és az Országos Rabbiképző ? Zsidó Egyetem (OR?ZSE) Kaufmann Dávid Zsidó Kultúrakutató Csoportja A család egykor és ma (5.) címmel konferenciát rendez 2018. december 10?11-én az SZTE BTK Kari konferencia termében (6722 Szeged, Egyetem u. 2. fszt.).


?A családdal foglalkozó ötödik konferenciánkon a család belső életére és működésére szeretnénk fektetni a hangsúlyt. Hogyan alakulnak a családban betöltött szerepek, hogyan hatnak a családok életére a különböző állami intézkedések, hogyan a más kultúrákkal, értékrendekkel, vallásokkal találkozások. Milyen szerepe van a vallásnak, a különböző felekezeteknek a 21. századi családi kapcsolatok alakításában. A különböző vallási egyesületek hogyan befolyásolják és milyen területen a család életét. Ezen túlmenően szívesen várunk bármilyen családi tematikájú előadást a közelebbi vagy a távolabbi múltról, bármelyik társadalmi rétegről? ? írják a szervezők a Néprajzi és Kulturális Antropológiai Tanszék weboldalán, ahol további lehetséges témákat is megadnak.

?Kérjük és várjuk mindazon teológus, történész, társadalomtörténész, pedagógus, egyháztörténész, jogtörténész, antropológus, néprajzos, szociológus, pszichológus, művészettörténész és más tudományágat képviselő kollégák, kutatók jelentkezését, akik konferenciánkon a fentebbi témakörökhöz kapcsolódva előadást kívánnak tartani? ? írják a szervezők.

A konferencia nyelve magyar. Az előadások terjedelme 20 perc (írásban kb. 13.000 karakter), a szükséges illusztrációkkal együtt, amelyet 10 perc vita követ.

Jelentkezési határidő: 2018. október 20.

A szervezők fenntartják maguknak a jogot az előadások elfogadására vagy elutasítására. Konferenciánkat kétnaposra tervezzük. A konferenciára lehet jelentkezni hallgatóként is, előadás nélkül.

A konferencia önköltséges.

A teljes konferenciafelhívást itt lehet megtekinteni:

A család egykor és ma (5.)

SZTE Néprajzi és Kulturális Antropológiai Tanszéke, az MTA – SZTE Vallási Kultúrakutató Csoport és az Országos-Rabbiképző-Zsidó Egyetem Kaufmann Dávid Zsidó Kultúrakutató Csoportja A család egykor és ma (5.) címmel konferenciát rendez 2018. december 10-11. az SZTE BTK Kari konferencia termében (6722 Szeged, Egyetem u. 2. fszt.) 2018 a családok éve (volt).

Kiemelt kép: Zsidó család 1948-ban (Fortepan / Hámori Gyula / 105103)