Megjelent oktatónk, Peremiczky Szilvia új kötete

Megjelent Peremiczky Szilvia, az OR-ZSE Művelődés- és kultúratörténeti tanszékén oktató habilitált egyetemi docens legújabb könyve, melynek címe: Zsidó dráma, színház és identitás.


A Ráció Kiadónál megjelent kötet Peremiczky Szilvia habilitációs dolgozatán alapszik, ennek téziseit itt lehet elérni. Részlet a kötet fülszövegéről:

„A szerző az egyes korok drámai, zenei, kulturális és történelmi kontextusának bemutatása mellett néhány reprezentatív drámán, operán, musicalen, operetten és baletten keresztül tanulmányozza az önreprezentáció kérdését, tehát a zsidó identitás megjelenését az egyes színpadi művekben. Az elemzés a színház, a dráma és a zsidó azonosságtudat egymásra tett hatását a vallási, halakhikus tilalmaktól és a zsidó dráma és színház kezdeteitől a szefárd, ezen belül a spanyol és portugál zsidó eredetű converso színházon, a jiddis színjátszáson és a többségi nyelvű magyar és amerikai zsidó drámán és zenés színházon keresztül a kortárs izraeli drámáig és színpadig követi végig.”

Log in or sign up to view

See posts, photos and more on Facebook.