Nagy érdeklődés övezte a Szociális Munka Világnapján rendezett hallgatói konferenciát

Az Országos Rabbiképző – Zsidó Egyetem (OR-ZSE) Goldziher terme megtelt a szociális munkás hallgatók előadásaira kíváncsi közönséggel.


Hallgatói konferenciát rendeztek 2019. március 21-én, csütörtökön az OR-ZSE Goldziher-termében. A Szociális Munka Világnapjára időzített esemény sokakat érdekelt, a terem megtelt vendégekkel.

A konferencia előadói egyetemi – BA, MA és PhD – hallgatók voltak, akik az ország különféle pontjairól érkezve számoltak be kutatásaikról, a szociális munka terén megszerzett tapasztalataikról.

Az OR-ZSE-t Farkas Szilárd (Szociális munka BA szak) képviselte. Előadásában egy szociális munkással és egy pszichológussal keszített interjúk alapján beszélt a családok átmeneti otthonban lakásával kapcsolatos nehézségekről. Az előadásában említett család megmenekült a széteséstől és a hajléktalan léttől, mert sikerült elhelyezni.

Rosa Susana Durão Nhancale nyitóelőadása a Szociális Munka Világnapja alkalmából rendezett hallgatói konferencián 2019. március 21-én (Földi Bence / OR-ZSE)

A Fókuszban a gyermekek és fiatalok jól-létének támogatása c. esemény programját ide kattintva lehet átolvasni, az előadások szinopszisai pedig itt érhetőek el.

Nyitókép: Vendégek a Szociális Munka Világnapja alkalmából rendezett hallgatói konferencián 2019. március 21-én (Földi Bence / OR-ZSE)