Nagy sikerrel rendezték meg a Zsidó örökségek nyomában 2020 online konferenciát

Az Országos Rabbiképző – Zsidó Egyetem egyházi/felekezeti közösségszervező alapszak hallgatói 2020. április 27-én közösségi konferenciát szerettek volna tartani az Egyetemen, Zsidó örökségek nyomában 2020 címmel. Ám a járványhelyzet miatt sajnos nem lehetett „élő” konferenciaként megrendezni, így a virtuális térbe helyezték át az eseményt.


A hallgatók az online folytatott tanulmányaik mellett a tervezett anyagokból dicséretes módon, kifogástalanul felkészültek az előadásokra és a moderátori feladatokra.

Az előadások április végén és május folyamán vasárnap délutánonként négy alkalommal zajlottak, összesen hét előadóval. Az utolsó ötödik alkalmon május 24-én pedig Pavol Rankov: Szeptember elsején (vagy máskor) című könyvének fordítójával, Mészáros Tündével lehetett beszélgetni a regényről. A kötetet dr. Goldmann Márta Zsidóság, művészet elnevezésű, szabadon választható tantárgya keretében kötelező irodalomként mindhárom évfolyam hallgatója elolvasott.

A virtuális konferencia nyílt volt, meghirdették az OR-ZSE honlapján, így bárki részt vehetett, aki jelentkezett.

A remek, izgalmas témájú előadásokat minden alkalommal nagyszámú hallgatóság, tanárok, hallgatók, külső érdeklődők követték nagy odafigyeléssel. Az előadóknak feltett kérdések sokasága is bizonyítja, hogy az elhangzott témák gondolatébresztők, kutatásra, tovább gondolkodásra, párbeszédre ösztönzők voltak.

Köszönet minden részt vevőnek és segítőnek!

Az előadásokról videófelvétel készült, amelyeket alább lehet megtekinteni:

Zsidó örökségek nyomában I.: Felekezeti Közösségszervezés BA szak hallgatói online konferencia

2020. 4. 26. Harsányi Lajos: A szabadkai és a karcagi zsidó temető sírfeliratai Novák Zsombor: Mit mond a Vatikán Jézus zsidóságáról?

Zsidó örökségek nyomában II.: Felekezeti Közösségszervezés BA szak hallgatói online konferencia

2020. 5. 3. Jávor Sándor: Valódi közösségek-e a vidéki kilék?

Zsidó örökségek nyomában III.: Felekezeti Közösségszervezés BA szak hallgatói online konferencia

No Description

Zsidó örökségek nyomában IV.: Felekezeti Közösségszervezés BA szak hallgatói online konferencia

2020. 5. 17. Nyíri Sándor: Tunézia zsidóságának múltja és jelene. Az iszlám törvények hatásai a helyi zsidóságra A rövid előadás megpróbálja bemutatni annak …

Zsidó örökségek nyomában V.: Felekezeti Közösségszervezés BA szak hallgatói online konferencia

2020. 5. 24. Pavol Rankov: Szeptember elsején (vagy máskor) című könyve a téma. A mű fordítójával, Mészáros Tündével Füzeséri Mihály beszélget. Miért is? A k…

A fenti videókat YouTube lejátszási listába is összerendeztük, itt egymás után végig lehet nézni mindegyik előadást:

Zsidó örökségek nyomában: az OR-ZSE Felekezeti Közösségszervezés BA szak hallgatóinak öt részes online konferenciája

Enjoy the videos and music you love, upload original content, and share it all with friends, family, and the world on YouTube.


Nyitókép: Gyermek sófárral, kipában (Ri_Ya / Pixabay)