“Nyitott, befogadó intézmény”: elismerő cikk az OR-ZSE-ról

Az egyetemünknek otthont adó kerület önkormányzati újságja  egyetemünk családiasságát, a világ iránti nyitottságát és a társadalmi mobilitás iránti elkötelezettségünket dicséri legutóbbi számában.

Az OR-ZSE-t bemutató írás elsősorban a szociális munkások és a közösségszervezők képzésére fókuszál, kiemeli, mennyire figyelnek az oktatók a hallgatók személyes igényeire, érdeklődésére, továbbá azt, milyen komoly és sikeres munkát végez az egyetem a társadalmi mobilitás erősítése érdekében.

“Háberman Zoltán tanszékvezető és a szociális munka szak szakreferense is azt emeli ki, hogy nagyon különféle tudással, különböző helyekről érkeznek az emberek, és miközben ez okoz némi nehézséget a tanároknak a követelmények és a tananyag összeállításában, ez az egyik legfontosabb értéke az egyetemnek. Sok a hátrányos helyzetűként indult diák, arányaiban sok a roma hallgató, mert kifejezetten szempont a társadalmi felemelkedés elősegítése, és egyáltalán nem feltétel a zsidó felekezethez tartozás. Meglátszik ez a tandíjon is: jóval alacsonyabb, mint a hasonló képzések díja az országban” – áll az írásban, amelyen hallgatóink mellett Goldmann Márta szakfelelős is megszólal, és amely itt olvasható: https://jozsefvaros.hu/hir/76183/nem-csak-felekezetieknek-.

Köszönjük a figyelmet és az elismerést.