Online oktatással kezdődik a tanév az OR-ZSE-n

„Személyes jelenléten alapuló kurzus csak rektori engedéllyel, különösen súlyos szakmódszertani indokkal hirdethető meg” – egyebek között ez is szerepel a 2020. augusztus 19-i, a 2020–2021-es tanév őszi szemeszterének járványügyi rendjéről szóló rektori rendeletben.


Friss rendeletet adott ki prof. dr. Vajda Károly, az OR-ZSE rektora a 2020–2021-es tanév őszi szemeszterének járványügyi rendjéről. Ebben egyebek között az szerepel, hogy digitális oktatásban bonyolítják a szemesztert, személyes jelenléten alapuló kurzus pedig csak súlyos szakmódszertani indokkal, rektori engedéllyel hirdethető meg. Kiderült továbbá, hogy a beiratkozás elsősorban online történik majd, valamint a szeptember 7-i tanévnyitót is az online térben követhetik az OR-ZSE egyetemi polgárai.

„A személyi higiéné betartása a felsőoktatási intézmény minden polgára részéről szükséges és kötelező” – áll a rendeletben, amely szabályozza, hogy az OR-ZSE területén milyen előírások vonatkoznak az egyetem polgáraira: arról, hogyan és mennyi alkalommal kell fertőtleníteni a kezünket, a használt helyiségeket, illetve mit kell tenni, ha fertőzésgyanúval találkozunk. „Amennyiben bárki bármilyen különleges, fertőzésre vagy betegségre utaló jelet azonosítana az Egyetem területén, akkor az észlelést tevő a járványügyi szabályoknak megfelelő azonnali tájékoztatás érdekében haladéktalanul értesíteni köteles a főtitkárt vagy a Rektori Hivatal vezetőjét” – áll a rektori rendeletben.

A rendelet visszavonásig, de legföljebb a 2020–2021-es tanév első szemeszterének végéig érvényes. A 2020. augusztus 19-én kiadott rektori rendeletet IDE KATTINTVA lehet elolvasni.