Purimi élő közvetítés a Bethlen téri zsinagógából

Az idei purim alkalmából élő internetes közvetítést szervez a Mazsihisz és a BZSH a budapesti Bethlen téri zsinagógából az ünnep estéjén, február 25-én, csütörtökön este 6 óra 15 perctől.

Az ünnepi rendezvényen közreműködik Fináli Gábor, Markovics Zsolt és Radnóti Zoltán rabbik mellett egyetemünk két hallgatója, Deutsch Péter rabbi és Kendrusz Attila rabbijelölt is.

Az online műsor közönségét Deutsch Péter, a Bethlen téri zsinagóga rabbija köszönti, majd Eszter könyvét olvassák fel a közreműködő rabbik, akik egyúttal tanítanak is minket a Purim jelentéséről, történetéről, szokásairól.

A felolvasás és a tanítás után élő koncert következik. A műsor megtekinthető lesz a Mazsihisz Facebook-oldalán és a BZSH Facebook oldalán, valamint a Mazsihisz YouTube-csatornáján.

A hagyományos jelmezviselés ezúttal nem kötelező, de senkit nem tartunk vissza tőle – mint ahogyan attól sem, hogy idén is kifütyüljük Hámánt!

Eszter története arról szól, hogy boldognak lenni igenis érdem, hogy nem kell félnünk senkitől, ha féljük Istent, hogy nem csak Izraelben jó zsidónak lenni, mert sokan szeretnek minket, zsidókat, feltéve, hogy mi is szeretjük egymást.

Felpörgetjük a hitéletet végre, várunk Téged is.

Az esemény Facebook-oldalát itt lehet követni: https://www.facebook.com/events/717431105808088