Sikeres kántor záróvizsga az OR-ZSE-n

2021 június 17 .-én Éliás Viktor kántorhallgatónk sikeres államvizsgát tett.
A Covidra való tekintettel, hosszabb kihagyás után egyetemünk tanárai Székelyhidi Hajnal a Liturgia Tanszék megbízott vezetője és Neumark Zoltán Zongoraművész kihelyezett énekvizsgáztatás tartottak Debrecenben, hogy így segítsék hallgatónk élő kísérettel történő  vizsgakoncertjét.

A debreceni Éliás Viktor kántorhallgatónk – tekintettel a pandémiás helyzetre – énekvizsgáját a debreceni zsinagógában abszolválta 2021. május 27-én. Mindez a zárókollokviumának részét képezte.

 

Hallgatónk ezután június 17-én, online tette le a diploma megszerzéséhez szükséges záróvizsgáját, aminek részeként a vizsgabizottság ezt a felvételt is megtekintette.
.
A Dr. Verő Tamás főrabbi által elnökölt bizottság Éliás Viktor teljesítményét „jó” minősítéssel értékelte. Viktornak ez úton is gratulálunk kitartó munkájához és teljesítményéhez. Kívánjuk, hogy hosszú időn át jó egészségben szolgálja közösségét!
.
Az énekvizsga felvételénél jelen volt Székelyhidi Hajnalka operaénekes, művésztanár, a Liturgiai Tanszék megbízott vezetője, Neumark Zoltán zongoraművész és Gelléri János, társadalmi kapcsolatokért és sajtókommunikációért felelős rektori titkár.
Külön köszönjük a debreceni hitközségnek, hogy Éliás Viktor számára a debreceni zsinagógában lehetővé tették a vizsgát, minket vendégül láttak és hogy biztosították a videófelvétel elkészítésének körülményeit!
.
Sok sikert kívánunk további kántori tevékenységéhez, és bízunk benne ,hogy tudása gyarapításával továbbra is a debreceni hitközség megbecsült és meghatározó tagja marad.
.
A vizsgakoncert itt tekinthető meg.