Stefkó Ernő nyerte el a nemzeti felsőoktatási ösztöndíjat

Idén Stefkó Ernő, harmadéves felekezeti szociális munkás szakos hallgató nyerte el egyetemünkön a nemzeti felsőoktatási ösztöndíjat. Kiemelkedő tanulmányi átlaga mellett szakmai és közösségi munkája, valamint publikációs tevékenysége tette erre érdemessé.

nemzeti felsőoktatási ösztöndíjat – a Szenátus döntését és a rektor felterjesztését követően – az oktatásért felelős miniszter adományozza egy tanév időtartamára a kiemelkedő tanulmányi eredményű, szakmai téren kimagasló teljesítményt nyújtó hallgatók részére. Kizárólag olyan, nappali alapképzésben, mesterképzésben vagy osztatlan képzésben részt vevő hallgató pályázhat, aki jelenlegi vagy korábbi tanulmányai során legalább két félévre bejelentkezett, és 55 kreditet megszerzett. Kis mérete miatt az OR-ZSE-n minden tanévben csupán egyetlen hallgató részesülhet ebben a minisztériumi kitüntetésben.

A 2021/2022. tanévi nemzeti felsőoktatási ösztöndíjat Stefkó Ernő, a felekezeti szociális munka szak harmadéves, nappali tagozatos hallgatója nyerte el.

Stefkó Ernő jelenleg szenvedélybetegekkel dolgozik mentorként a ráckeresztúri drogrehabilitációs központban. Ernő maga is 20 évig volt szenvedélybeteg droghasználó, de felépült, és ma már ő segít hasonló sorsú embereken. Ernő különleges életét és személyiségét jól mutatja, hogy világszínvonalú sportember és harcművész is egyben: kempo világbajnok, többszörös magyar bajnok, valamint Crossfit Európa bajnok is. A sport, a tanulás és a munka mellett időt talál arra is, hogy mélyszegénységben élő gyerekeket is rendszeresen mentoráljon Bagon, és egyéb önkéntes munkákat is vállal folyamatosan. Nemrég a Szombat folyóiratban közölték egy interjúját Pandzarisz Dinával „Fájdalomtól a zenéig” címmel.

Az OR-ZSE vezetése szívből gratulál Stefkó Ernőnek.


(Borítókép: Stefkó Ernő, fotó: Stefkó Ernő)