Történelem home office-ban: újabb előadás, jön a Centropa

Az e heti beszélgetés során a „megőrzött emlékeink interaktív könyvtára”, a Centropa mutatkozik be a Történelem home office-ban előadás-sorozatának részeként, Pál Borbála és oktatónk, Fenyves Katalin segíti majd a tájékozódásunkat. Jöjjenek el most is.

Időpont: 2021 március 4, csütörtök, 17 óra

Ide kattintva csatlakozhat az előadáshoz

Az előadók:

Pál Borbála, a Centropa ügyvezető igazgatója

Tanulmányait az ELTE szociológia szakán végezte, később a Közép-Európai Egyetemen (CEU) szerzett mesterdiplomát Nationalism Studies szakon. 2016 őszén csatlakozott a Centropához projektkoordinátorként, 2019 óta az alapítvány vezetője. Emellett a Haver Alapítvány csapatának is aktív tagja, önkéntesként rendszeresen tart informális foglalkozásokat középiskolai diákoknak a zsidóságról.

 

Fenyves Katalin (Budapest, 1952)

mentalitástörténész, PhD, a Budapesti Metropolitan Egyetem főiskolai tanára, az Országos Rabbiképző – Zsidó Egyetem habilitált docense, a Műértő olvasószerkesztője, számos kötet szerkesztője, fordítója. Főbb kutatási területe: zsidó társadalom-, mentalitás- és kultúrtörténet, zsidó nők története. Képzelt asszimiláció? Négy zsidó értelmiségi nemzedék önképe című monográfiája 2010-ben jelent meg a Corvina Kiadónál. Folyamatosan aktualizált publikációs listája elérhető a Magyar Tudományos Művek Tára honlapján.

Mindenkit várunk!

Az előadás már youtube-on is megteknthető!