Újabb jó kezdeményezés: lezajlott a Judaisztikai Tanszék I. Bibliaversenye

Rengetegen jelentkeztek, sok egyetem sokféle hallgatója és – az online lebonyolítás előnye – számos külföldön tanuló diák vett részt ebben a szép és komoly versengésben Jövőre már az OR-ZSE-n. Jövőre személyesen.

2021. február 10-én tartotta meg az OR-ZSE Judaisztikai Tanszéke a Nemzetközi Ifjúsági Bibliaverseny alkalmából szervezett, felnőtteknek szóló Bibliaversenyét. Az első alkalommal meghirdetett programra nagyszámú versenyző jelentkezett, az online formának köszönhetően a budapestiek mellett sokan vidékről, sőt külföldről vettek részt a versenyen. Erős mezőny alakult ki, hiszen jelen voltak a hazai egyetemek teológiai, történettudományi szakjainak hallgatói, oktatói is.

A versenyzőket dr. Biró Tamás tudományos rektorhelyettes köszöntötte, aki röviden bemutatta a Szentírás tanulmányozásának hagyományát a zsidóságban. Dr. Balogh István mb. tanszékvezető ismertette a verseny menetét és szabályait. A 30 kérdésből álló feladatsor megoldására 60 perc állt rendelkezésre.

A versenyen I. helyezést ért el Vásárhelyi Bálint Márk (46/47 pont), péceli református segédlelkész, két gyermek édesapja. 

II. helyenvégzett Dicső Melinda(39/47 pont), a Debreceni Református Hittudományi Egyetem Bibliai Teológiai és Vallástörténeti Tanszékének doktorandusza, akinek kutatási területe Júda fogság előtti vallási és politikai helyzete az Asszír Birodalom árnyékában.

A III. helyet Fenyves Krisztián (36/47 pont), a PPKE Hittudományi Karának doktorandusz hallgatója, illetve a Zeneakadémia zongora szakos növendéke szerezte meg.

Az első három helyezett oklevélben, valamint az OR-ZSE Könyvtárának jóvoltából könyvjutalomban részesül.

A jövő évben reményeink szerint már személyesen tarthatjuk meg versenyünket. Minden versenyzőnek gratulálunk ezúton is! Köszönjük megtisztelő részvételüket!