Újabb könyvadatbázishoz lehet hozzáférni az OR-ZSE Könyvtárán keresztül

Két hónapos próbahozzáférési lehetőség a ProQuest Ebook Central tudományos e-könyv adatbázishoz az OR-ZSE Könyvtárán keresztül.


A ProQuest Ebook Central 2020. június 8-tól két hónapig ingyenes elérhető az OR-ZSE polgárai és a könyvtár olvasói számára az OR-ZSE Könyvtárán keresztül.

A multidiszciplináris adatbázisban 183 ezer e-könyvet 10 témában lehet keresni, olvasni, letölteni, kinyomtatni és idézni. Ezen belül hebraisztika, judaisztika és zsidóság témakörben több ezer tudományos e-book tölthető le. A könyveknél fejezeteket lehet pdf-ben letölteni, vagy „kikölcsönözni” a könyvet maximum 21 napos olvasásra. A ProQuest magyar nyelvű használati útmutatóját IDE KATTINTVA lehet elolvasni pdf-ben.

Az adatbázis az Egyetem IP-címéről használható, vagy távoli hozzáférés igényelhető itt, az oldal alján található New to Ebook Central? Request Account gombra kattintva. Kérjük, hogy a regisztráció a @or-zse.hu végű oktatói, vagy a @protonmail.com végű hallgatói e-mail-címmel történjen. A hozzáférések feldolgozása és jóváhagyása folyamatos, arról visszaigazoló emailt küld az OR-ZSE Könyvtára a ProQuest rendszerén keresztül.

Az OR-ZSE Könyvtára mindenkinek jó kutatást és olvasást kíván!