Véget ért az OR-ZSE Szabadegyetem 17. szemesztere

2019. június 3-án oklevélátadó ünnepséggel zárult az OR-ZSE Szabadegyetemének legutóbbi szemesztere.


Balázsné dr. Szántó Edit, a Szabadegyetem szervezője az esemény elején elmondott beszédében úgy fogalmazott, a 2011 februárjában elindított eseménysorozat elmúlt nyolc évében és  17 szemeszterében 196 előadást  hallgathattak meg az érdeklődők. Mint mondta, az eltelt esztendőkben segédkeztek szabadegyetemek indulásában Győrben, Szombathelyen, Pécsen, Debrecenben, Székesfehérváron és Vácon. Ezek többsége azóta saját lábra állt.

Az évek során tanulmányutakat is szerveztek, ebben a tanévben Pozsonyban és Kárpátalján jártak a Szabadegyetem hallgatói. Szántó Edit elmondta, arra a legbüszkébb, hogy egyre inkább műhelyként működik az eseménysorozat és annak közönsége. A hallgatók közül ugyanis egyre többen vállalják, hogy saját szakterületükön egy-egy előadással, tárlatvezetéssel, vagy éppen tolmácsolással, fotókkal járulnak hozzá az élethosszig tartó közös tanuláshoz.

„Így az OR-ZSE Szabadegyeteme a hallgatók és a szervezők közös vállalkozása lett”

– fogalmazott Szántó Edit, aki az esemény végén, Biró Tamás rektorhelyettessel közösen, okleveleket adott át azoknak, akik a kezdetektől, vagy több féléven keresztül kitartóan részt vettek a programokon. Balázs Edit emellett bejelentette azt is, hogy ősztől filmklubbal is jelentkeznek a szervezők. A részletekről a későbbiekben nyújtunk tájékoztatást.

Az eseményről készült fényképek megtekinthetőek a Szabadegyetem Facebook-csoportjában:

Log in or sign up to view

See posts, photos and more on Facebook.


Nyitókép: Biró Tamás rektorhelyettes és Szántó Edit főszervező az OR-ZSE Szabadegyetemének 2019. június 3-i szemeszterzáró eseményén (Földi Bence / OR-ZSE)