Dr. Verő Tamás a Magyar Érdemrend lovagkeresztje kitüntetésben részesült

Büszkén adunk hírt arról, hogy Dr. Verő Tamás egyetemünk docense és a Frankel Leó úti zsinagóga főrabbija március 15-én a Magyar Érdemrend lovagkeresztje kitüntetésben részesült. A magasrangú kitüntetés Dr. Verő Tamás több évtizede tartó áldozatos közösségépítő-, és szervező munkájának elismerése.

 

Sok minden változik, eltűnik nyom nélkül, de az igazi teljesítmény megmarad és ezáltal nemzetmegtartó erőt jelent – mondta Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes kedden a március 15-i állami kitüntetések átadásán, Budapesten. A közösség mindig úgy érezte, hogy a saját megtartóerejének növelése érdekében fontos, hogy a rendkívüli egyéni teljesítményeket – legyen az akár katonai, művészi, tudományos, sport vagy az élet egyéb területe – elismerje és „látható jellel lássa el” – tette hozzá a miniszterelnök-helyettes az ünnepélyes eseményen.

Tomi rabbi – ahogy közösségében mindenki szólítja – sokoldalú személyiség. Ha kell online mesét mond, szuperrabbinak öltözve viszi el a hanuka fényét a családokhoz, népszerű ifjúsági programokat szervez, bár micvóra készít fel és minden korosztály számára érdekes ismeretterjesztő előadásokat tart a zsidóságról. Kedvességének és türelmének köszönhetően virágzó közösséget épített fel.

Dr. Verő Tamást 1999-ben avatták rabbivá. 2014-ben szerzett doktori fokozatot egyetemünkön. Disszertációjának témája Maimonidész nevelésfilozófiájával foglalkozik. Egyetemünkön a Szentírás és Talmudtudományi Tanszék főiskolai docenseként tanítja a jövő rabbijait.

Gratulálunk Dr. Verő Tamásnak a rangos kitüntetéshez és kívánjuk, hogy még további hosszú évtizedekig szolgálhassa sikerrel a hazai zsidóságot.

Fotó: Miniszterelnökség/Botár Gergely