Beszámoló a Szociális Munka Világnapja 2023 rendezvényről

Az OR-ZSE Felekezeti Szociális Munkás Szak több hallgatója és tanára szervezője és résztvevője volt idén is a világ számos pontján megtartott nemzetközi világnapnak. Március 21-én déltől az esti órákig folyamatos programokon vehettek részt az érdeklődők. A szakmai beszélgetéseket hagyományosan a magyarországi szociális képzőhelyek diákjai szervezik. Az egyetemisták által megszervezett rendezvény egyszerre foglalkozott tudományos és társadalmi problémákat feszegető kérdésekkel és volt fesztivál hangulatú kötetlen találkozó az Auróra közösségi házban. A program a nem szociális munkásként dolgozó, de szociálisan érzékeny emberek számára is elgondolkodtató workshopokat kínált.

Az esemény a Szociális Munkások Nemzetközi Szövetsége, az IFSW égisze alatt zajlott. A szervezet minden évben felhívja egy fontos társadalmi kérdésre a figyelmet. Az idei év témája: „A sokféleség tiszteletben tartása közös társadalmi fellépéssel” volt. Arról, hogy hogyan dolgozták fel a világ számos pontján az idei témát bővebb információt itt olvashatnak.

Hallgatóink közül Rapai Mariann, Balogh Veronika, Fintor Fruzsina, Kiegel Tímea, Horváth Judit szerveztek és moderáltak workshopokat. Egyetemünk tanárai, Háberman Zoltán tanszékvezető, Kuslits Gábor, Tánczos Éva, Darvas Ágnes és Horváth Csenge segítették a hallgatók munkáját.

A résztvevők beszámolója szerint az esemény remek lehetőség volt a kapcsolódásra, a közös gondolkodásra, valamint arra, hogy a mindennapok forgatagából kiszakadva rátekintsenek önmagukra és arra a kihívásokkal teli munkánkra, amit egész évben lelkiismeretesen végeznek. Ünnep volt ez a találkozó, ahol együtt örülhettek a sikereknek és megoszthatták a szakmai nehézségeket egymással.

Hallgatóinknak és tanárainknak ezúton is gratulálunk, köszönjük az áldozatos munkát és további sikereket kívánunk nekik!

Fotó: Háberman Zoltán