Diplomaosztó ünnepség

2023. február 10-én  az Országos Rabbiképző – Zsidó Egyetem Dísztermében diplomaátadó ünnepséget tartottunk. Rabbidiplomát szerzett Hercz Dániel, míg Zsidó kultúratörténet szakon négy, Felekezeti szociális munkás szakon tizenegy hallgató vehette át a diplomáját.

Az esemény moderátora Zima-Lipthay Judit, a Nyelvi lektorátus vezetője volt. Az esemény kezdetén Markovits Csaba elsőéves kántorhallgató elénekelte Kwartin: Áchénu bét Jiszráél-ét, ezzel is megalapozva az ünnepség emelkedett és felszabadult hangulatát.

Ezután a végzettek szakfelelősei és tanszékvezetői köszöntötték az egybegyűlteket. Sok hallgató családjával és barátokkal érkezett. A rektori jogkörökkel megbízott általános rektorhelyettes és a Rabbi szak szakfelelőse, Balázs Gábor kezdte a köszöntéseket, ezután Háberman Zoltán, a Felekezeti szociális munkás szak szakfelelősének beszéde hangzott el.

Az ünnepség a végzett hallgatók beszédeivel folytatódott. A Felekezeti szociális munkás szak képviseletében Apor Orsolya beszélt a COVID-időszak tragikus, de az online tanulás néha vicces helyzeteiről, Botos Viktor a szociális munka etikai kódexéből olvasott fel részleteket.

Ezután Markovits Csaba újabb dallal, Carlebach: Vösomru-jának eléneklésével varázsolta el a közönséget.

Gábor György a Zsidó kultúratörténet mesterszak felelőseként a rá jellemző humorral és mély gondolatokkal szólt a végzettekhez. Majd a szak képviseletében Glebov Melinda héber nyelvű beszéde következett. Egyetemünk régi tradíciója, hogy egy hallgató héber nyelven is köszönti tanárait, diáktársait.

Ebben a félévben diplomát vehetett át a Zsidó kultúratörténet mesterszakon Glebov Melinda, Kurucz Olga, Sipos Annamária és Szabó Kitti Anita.

A Felekezeti szociális munkás szak diplomásai: Apor Orsi, Botos Viktor, Rácz Georgina, Stefkó Ernő, Széki Lina, Király Vivien, Kain Réka, Varga Árpád, Szilágyi Attila, Simó Mária és Szabó Sándor.

Rabbi diplomát szerzett Hercz Dániel.

Az ünnepség zárásaként Markovits Csaba kántorhallgató a közönséggel együtt elénekelte a Hává nágilá-t és a Hevenu sálom álechem-et.

Végül Balázs Gábor lezárta az eseményt.

Fotó: Balogh Zoltán