Egyetemünk és az OR-ZSE Könyvtára is képviseltette magát a függetlenség ünnepén

Izrael megalapításának 74. évfordulója alkalmából az Izraeli Kulturális Intézet szervezett nagyszabású ünneplést a Szent István parkba.

Az esemény 14 órától nyílt meg a látogatók számára és hamarosan szinte teljesen megtelt a park az érdeklődőkkel.

Az eseményen szép számban képviseltették magukat a magyar zsidó közélet szereplői, a Szent István park megtelt pavilonokkal és a látogatók szabadon bóklászhattak a jobbnál jobb helyek között.

A színpadon eleinte beszédek, majd közösségi programok és koncertek váltották egymást. A kulturális programokon és a különböző szervezetek standjain kívül éttermek, cukrászdák és vásárosok is lehetőséget nyújtottak a szórakozásra.

Egyetemünk pavilonjánál is egész nap nagy volt a pörgés, a látogatók megismerkedhettek az OR-ZSE szakjaival, választ kaphattak kérdéseikre, a gyermekeket pedig különböző tetoválásokkal várták a Rabbiképző dolgozói, diákjai és önkéntesei.

Az Országos Rabbiképző – Zsidó Egyetem Könyvtára is saját pavilonnal volt jelen a rendezvényen. Az érdeklődőket sokszor személyesen Tamási Balázs, a könyvtár igazgatója fogadta. A résztvevők, leülhettek olvasgatni, beszélgetni és az izgalmas információkon túl, ajándék könyveket is kaphattak.