Egyetemünk hallgatója a Civil Kollégium Alapítvány díjazottja lett

Roma női közösségszervezőket díjazott a Civil Kollégium Alapítvány. Az elmúlt években végzett kiemelkedő civil aktivista és közösségépítő tevékenységéért „Somnakuni lulugyi” – Arany virág-díjat kapott Makula Réka, Bogdán Zsoltné Tímea, Badzsó Angéla a Civil Kollégium Alapítvány elismeréseként.

A roma közéletből 2022-ben hét olyan roma nőt jelöltek erre az elismerésre, akik jelentőségteljes programokkal aktivizálták közösségeiket, és a civil önszerveződést jó példát szolgálva segítették.
A Civil Kollégium Alapítvány által alapított, első alkalommal kiosztott roma közösségszervezői díjat Kunbábonyban, a Közösségszervezők Országos Találkozóján adták át.
A közéleti díjat a Civil Kollégium Alapítványán belül a Roma Munkacsoport vezetői, Balogh-Bitó Zsanett és Balogh Fruzsina javaslatára hozták létre, és ezentúl minden évben három, kifejezetten roma nő kaphatja meg.

A „Somnakuni lulugyi” – Arany virág-díjra jelölték: Balogh Csillát, a Kispesti Önkormányzat roma referensét, Fúrós Anita szociális munkást, aki az Emberség Erejével Alapítvány közösségszervezője, és a Dél-Dunántúli Roma Hálózat szervezője, Bogdán Zsoltné Tímeát, a salgótarjáni Jelenlét ház korábbi vezetőjét, és az Érdekem az Érdeked Egyesület alapító-elnökét, aki az Észak-keleti régióban Nógrád megyében közösségszervezőként is tevékenykedik ez mellett szociális munkás szakon végzős hallgató az OR-ZSE-n.
Sebők Marikát, a Szabolcs megyei Penészlek óvodavezetőjét, Badzsó Angélát, Összefogás a Balatonért vezetőjét, valamint Makula Rékát, a XXI. századi Roma Nők Egyesület vezetőjét és Herfort Mariettát, a Phiren Amenca nemzetözi roma ifjúsági hálózat igazgatóját.

A díjat a háromtagú zsűri – Kadét Ernő, a Roma Sajtóközpont vezetője, Rácz Béla, az 1Magyarország Kezdeményezés alapítója, és Bálint Mónika a CKA igazgatója – döntése alapján ebben az évben Bogdán Zsoltné Tímea, Makula Réka és Badzsó Angéla kaphatta meg.

Ezúton is gratulálunk Tímának és további sikereket kívánunk Neki!