Elindult az OR-ZSE társadalmi vita-sorozata a Bálint Házban: a SzORZSE

A Szociális Munka és Társadalomtudományi Tanszék hallgatóinak szervezésében elindult 2022. október 3-án a Bálint Házban az első társadalmi kérdésekkel foglakozó rendezvénysorozata a SZORZSE. A szociális munkás szak hallgatói kötetlen, nem formális előadásokra, hanem beszélgetésre, vitára hívtak minden érdeklődőt.

Az első rendezvényen Havas Gábor szociológust kérdezték a hallgatók a magyarországi mélyszegénység, kirekesztés és oktatás helyzetéről.

Havas Gábor 1993-ban az országos reprezentatív cigánykutatás vezetője volt. Az MTA Szociológiai Kutatóintézetének munkatársa. Kemény Istvánnal és Liskó Ilonával együtt a cigány és a halmozottan hátrányos helyzetű gyerekek oktatási helyzetével összefüggő kutatásokat végzett éveken át.
Havas beszélt kutatásairól és a rendszerváltás előtti és utáni valamint a mai mélyszegénység és oktatás jellemzőiről. Érdekes, interaktív, sokszor provokatív beszélgetés tette izgalmassá a rendezvényt.

A  rendezvénysorozat szervezői: Rapai Mariann, Horváth Judit és Fintor Fruzsina tervei szerint a következő, novemberi téma a gyermekvédelem lesz. Erre is minden érdeklődőt szívesen várnak.