Erasmus+ 2022/23 tavaszi félév mobilitási pályázati kiírás

Egy másik nemzet kultúrája, nyelve igazán akkor tárul föl számunkra, ha kis időre magunk is az adott ország, kultúra részesei leszünk.
Az Erasmus+ program, amely az Európai Unió egyik legsikeresebb programja, lehetőséget teremt a felsőoktatási intézmények polgárainak a mobilitásra.

Az OR-ZSE 2021-ben az Európai Unió teljes hétéves pénzügyi időszakára elnyerte az ún. Erasmus Felsőoktatási Chartát, így jogosulttá vált az Erasmus+-program keretében megvalósuló hallgatói mobilitási programok támogatására. Biztatjuk hallgatóinkat, éljenek a lehetőséggel. Akár a nyelvtanulás, a szakmai vagy egyéni személyiségfejlődés céljával vágnak bele a kalandba, mindenképpen gazdagodni fognak, élményekkel, tudással, tapasztalattal, kapcsolatokkal. Ezek a programok lehetőséget kínálnak arra, hogy egyetemünk hírnevét gazdagíthassák a világban és a szerzett tapasztalatok révén itthoni közösségeinket is gazdagítsák.

Intézményközi megállapodások keretein belül hallgatóink és oktatóink minden félévben (korlátozott számban) lehetőséget kapnak a szakterületükön való kitekintésre, külföldi kapcsolatok és tapasztalatok szerzésére. Hallgatóink a partneregyetemen elvégzett félév kreditjeit elismertethetik.

A már létrejött együttműködések keretein belül a következő hallgatói mobilitási lehetőségek elnyerésére hirdetünk pályázatot:

fogadó intézmény időtartam várható létszám elvárt nyelvtudás jelentkezési határidő
Potsdami Egyetem 5 hónap a 2023 tavaszi félévben 2 fő angol vagy német B1 2022-09-30
Babeș–Bolyai Tudományegyetem (Kolozsvár) 5 hónap a 2023 tavaszi félévben 3 fő román, magyar vagy angol B1 2022-09-30
Antwerpeni Egyetem 5 hónap a 2023 tavaszi félévben 3 fő angol B2 2022-09-30
Nyitrai Egyetem 5 hónap a 2023 tavaszi félévben 3 fő angol B1 2022-09-30
Kolozsvári Protestáns Teológiai Intézet 5 hónap a 2023 tavaszi félévben 5 fő magyar B2 2022-09-30

Kérjük, hogy jelentkezési szándékukat a mellékelt jelentkezési lap kitöltésével és motivációs levéllel a megadott határidőig juttassák el dr. Zima András tanszékvezető docenshez, Erasmus-koordinátorhoz, a zimaa@or-zse.hu címen, szakfelelősük egyidejű értesítése mellett.

További információ az egyetemi Erasmus lehetőségekről: https://or-zse.hu/erasmus-hu/ .

Hallgatói tájékoztató a meghirdetett pályázathoz.

 

Sikeres pályázást kívánunk minden érdeklődőnek!