Erasmusszal Nyitrára és Kolozsvárra

Ismét új Erasmus-megállapodást kötöttünk: hallgatóink és munkatársaink mostantól Nyitrára is utazhatnak. Hallgatók számára új pályázatot írunk ki, április 29-ig jelentkezhetnek, ha a 2022 őszi félévben Nyitrán vagy Kolozsváron szeretnének tanulni.

Immár négyre emelkedett az OR-ZSE által megkötött intézményközi Erasmus-szerződések száma: Potsdam, Antwerpen és Kolozsvár mellett a magyar nyelvű képzést is nyújtó Nyitrai Konstantin Filozófus Egyetem Közép-európai Tanulmányok Karát is partnereink között köszönthetjük. Az eredetileg 1959 óta magyar nyelvű pedagógusokat képző főiskola a rendszerváltást követően dinamikusan szélesítette oktatási profilját, ma már a természettudományok, társadalomtudományok és bölcsészettudományok terén is képez elméleti és gyakorlati szakembereket. Mind hallgatóinknak, mind munkatársainknak lehetőségük van rövidebb és hosszabb távú mobilitásban részt venni. Különösen a regionális idegenforgalom és a közép-európai areális tanulmányok iránt érdeklődő hallgatóink számára izgalmas lehetőség a Nyitrán eltöltött félév, mivel ezalatt itthon nem megszerezhető, de későbbi munkájuk során hasznos ismeretekre és készségekre, valamint tapasztalatokra és szakmai kapcsolatokra is szert tehetnek. További információ a nyitrai Erasmus-lehetőségekről itt olvasható.

 


munkatársi mobilitás különböző formái iránt érdeklődő kollégák közvetlenül Biró Tamással vegyék fel a kapcsolatot, a birot@or-zse.hu címen.
Új pályázatot írunk ki azoknak a hallgatóknak 2022. április 29-i határidővel, akik féléves (hosszú távú) mobilitásban szeretnének részt venni Kolozsváron vagy Nyitrán:
Fogadó intézmény Időtartam Várható létszám Elvárt nyelvtudás Jelentkezési határidő
Nyitrai Konstantin Filozófus Egyetem 5 hónap a 2022 őszi félévben 2 fő magyar B2 2022-04-29
BBTE (Kolozsvár) 5 hónap a 2022 őszi félévben 2 fő román, magyar vagy angol B1 2022-04-29

Kérjük, hogy jelentkezési szándékukat a mellékelt jelentkezési lap kitöltésével és egy motivációs levéllel a megadott határidőig juttassák el Seregdy Andreához a seregdya@or-zse.hu címen, szakfelelősük egyidejű értesítése mellett.

Hallgatói tájékoztató a meghirdetett pályázathoz itt érhető el. További információért dr. Zima András tanszékvezető docenshez, Erasmus-koordinátorhoz, a zimaa@or-zse.hu címen, valamint dr. Biró Tamás docenshez, tudományos rektorhelyetteshez, a birot@or-zse.hu címen is fordulhatnak.

Minden egyben az egyetemi Erasmus lehetőségekről itt: https://or-zse.hu/erasmus-hu/.

Sikeres pályázást kívánunk!


(Borítókép: By Branislav Vasiľko – Own work, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=48000712)