Izraeli főiskolán végezett el egy kurzust az OR-ZSE öt hallgatója

2022. szeptember 4. és 9. között Egyetemünk öt szociális munkás szakos hallgatója vett részt egy nemzetközi kurzuson az akkói Western Galilee College-ban, izraeli hallgatókkal együtt.

A kurzus nyelve angol volt, témája az adakozás és filantrópia a judaizmusban, a kereszténységben és az iszlámban. A kurzust Dr. Haim Sperber a Western Galilee College professzora és Dr. Háberman Zoltán tanszékvezető egyetemi docens tartotta. A nemzetközi kurzus során a különböző vallású és etnikai hátterű hallgatók megismerkedtek egymás kultúrájával, értékeivel.

A Szochnut (Jewish Agency) Partnership2gether programja támogatta az út költségeit. Ezzel a programmal már több éve együttműködik az OR-ZSE, melynek keretében nemzetközi közös online kurzusokon vesznek részt hallgatóink. A nemzetközi kurzusokon résztvevő hallgatók most lehetőséget kaptak, hogy személyesen is kiutazzanak és egy jelenléti kurzuson is részt vegyenek. A magyar hallgatók is tartottak prezentációkat az izraelieknek. Guba Réka a magyar történelemről, Atiya Sabtay a magyar zsinagógákról, Fintor Fruzsina az OR-ZSE történetéről, Márté Szabolcs a holokausztról, és Balogh Veronika a magyarországi cigányság történelméről. Az előadások mind nagy sikert arattak. A magyar diákok felejthetetlen emlékekkel, új barátokkal és fontos kulturális ismeretekkel gazdagodtak. Az adományozás vallási hagyományairól és azok mai modern változatairól is mélyebb ismereteket szereztek. Szervezett kirándulások, programok keretében megismerkedtek Akko óvárosával és a helyi látnivalókkal, ételekkel. A strand sem maradt el, így az ott eltöltött esték is felejthetetlen emléknek bizonyultak.