Kende-Vasa Irén kapta a Domán István emléklapot

A Rumbach-zsinagógában pénteken délelőtt adták át a Domán István emléklapot, valamint a Mazsihisz, az OR-ZSE és a Goldziher intézet tudományos pályázatának díjait. 

Az OR-ZSE legjobb Talmud-tanulójának járó, Domán István (1922–2015) főrabbi, tudós, egyetemi tanár tiszteletére a család és a Mazsihisz által alapított emléklapot idén Kende-Vasa Irén, az OR-ZSE zsidó kultúratörténet MA szakos diákja vehette át. Radnóti Zoltán főrabbi laudációja szerint “számára a Talmud tanulmányozása nem pusztán elméleti kérdés, hanem a zsidó hagyomány szabta keretek által meghatározott életformájának alapvető fontosságú része. Az ő elismerése jelképezi, hogy a tanulás értékelésekor számunkra az egyetlen szempont a kiválóság és az érdem, hiszen az Írott és a Szóbeli Tóra tanulása Izrael egész népének, nőknek és férfiaknak egyaránt kötelessége.” 

A tudományos pályázaton megosztott harmadik díjat kapott Reich Judit, az OR-ZSE frissen végzett, Egyházi/felekezeti szociális munkás BA szakos diákja az alija lélektani hatásait Patai József életútján keresztül feldolgozó pályaművével

(fotó: Ritter Doron)