Kiváló eredménnyel szerepeltek az OR-ZSE hallgatói a 36. OTDK-n

Nagy örömmel jelentjük be, hogy az OR-ZSE diákjai kiváló eredménnyel szerepeltek a 36. Országos Tudományos Diákkonferencián. Az eseményt 2023. április 12-14. között rendezték meg, több helyszínen.

Az OTDK-n való megmérettetés előtt 2022 májusában egyetemünk házi TDK konferenciájára hét diák jelentkezett, mindannyian az Egyházi/felekezeti közösségszervező szak III. évfolyamos hallgatói. Az Intézményi TDK Konferencián a bizottság öt hallgatót javasolt az OTDK-n való részvételre. Végül négyen érezték úgy, hogy kutatásaik jelen szintje alapján vállalják az országos megmérettetést.

 

Lénárt G. József, OTDK Társadalomtudományi Szekció, Vallás- és Hittudomány I. Tagozat

Dolgozatának címe: Szeraya Shapshal és a kelet-európai karaiták identitásának átalakulása a XX. század első felében

Felkészítő tanára: Biró Tamás egyetemi docens

 

Kapusta Krisztina, OTDK Humán Tudományi Szekció, Néprajz I. Folklór Tagozat – Különdíj

Dolgozatának címe: Az ipolysági ortodox zsidó közösség hithez, hagyományokhoz való viszonya és értékrendje, temetője tükrében

Felkészítő tanára: Balogh István főiskolai docens

 

Pintér Andrea, OTDK Társadalomtudományi Szekció, Művelődés- és Kultúraelmélet Tagozat – I. helyezett

Dolgozatának címe: Feld Lajos trauma narratívája a műalkotásainak tükrében

Felkészítő tanára: Surányi András DLA egyetemi docens

  

Bruder Edit, OTDK Társadalomtudományi Szekció, Szociális munka, Szociálpolitika I. Tagozat – I. helyezett és két Különdíj

Dolgozatának címe: Amiről a Weiss Alice Gyermekágyas-otthon falai mesélnek – A neológ zsidók reformjainak jelentősége a hazai anya- és csecsemővédelem kialakulásában

Felkészítő tanára: Dr. Balázs Edit nyugalmazott főiskolai docens

Hallgatóink közül ketten a Debreceni Egyetemen, egy hallgató a Károli Gáspár Református Egyetemen, és egy hallgatónk online tarthatta meg előadását.

Pintér Andrea hallgatónk így foglalta össze a Debreceni Egyetemen szerzett élményeit:

„A jelentkezők fogadtatása és a szervezés is kiváló volt. A Művelődés- és Kultúraelmélet Tagozatban a zsűri tagjainak a felkészültsége, a hozzáállása, a figyelme rendkívüli, az észrevételek és kritikák megfogalmazása pozitív és inspiráló volt. Az előadásomra adott reflexiók, dicséretek inspirálók voltak. Kiemelték a munkámat, de a legfontosabb, hogy a téma érzékenységét is messzemenően méltatták. Csoporttársaimtól értesültem, hogy a többi szekcióban is dicsérték felkészültségüket, a dolgozatok nyelvezetét és az előadások színvonalát. Az eredményhirdetésen öröm volt hallani többször is az OR-ZSE nevét. Nemcsak a díjazottak, hanem mindenki nyert, aki részt vett az OTDK-án. Már az első nap után megfogalmazódott bennem, hogy ösztönözni fogom diáktársaimat a részvételre. A befektetett munka, a hétvégék és ünnepek, melyek tanulmányok olvasásával, jegyzetek százainak elkészítésével telt, mind megérte.”

Szívből és elismeréssel gratulálunk hallgatóinknak. A zsűrikben mind a négy előadónknál külön kiemelték felkészültségüket, kiváló dolgozatukat, és témáik újszerűségét. A konferencia után többen publikációs lehetőséget ajánlottak számunkra. További munkálkodásra bíztatjuk őket, melyben segítjük támogatjuk terveiket! Megköszönjük felkészítő tanáraik odaadó munkáját is!