November 23-án Zsengellér József A BIBLIAI APOKRIFEK ÉS A REFORMÁCIÓ Az apokrif/deuterokanonikus könyvek karrierje c. könyvbemutatója lesz

November 23-án 17 órától a Bibliamúzeum kiállítótermében (1092 Budapest, Ráday u. 28.), Zsengellér József, Karasszon István és Juhász Pál Balázs részvételével kerül megrendezésre a könyvbemutató. A résztvevők és a szervezők szeretettel várnak minden érdeklődőt. 

A római katolikus bibliakiadások ószövetségi részében hét könyvvel több található, mint a protestáns változatokban. Hogyan alakult ki ez a különbség, és mi lett a sorsa a „hiányzó” könyveknek? Milyen szerepet játszott ebben a reformáció? A kötet szerzője e kérdések mentén tárja fel az apokrif vagy más néven deuterokanonikus könyvek történetét és jelentőségét. Külön fejezetet szentel a magyarországi fejleményeknek, végül egy kiválasztott apokrif irat teljes történetét mutatja be a megszületésétől mai használatáig.
„Zsengellér József immár második kiváló művével siet a kánon/kánonok világában eligazítást kereső ember segítségére… A kezünkben tartott mű történeti megközelítésben, igen gazdag tényanyaggal tárja fel a bibliai kánon lassú kialakulásának és értékelésének útját az ókortól a középkorig, majd különösen is a reformáció korában, illetve a rá következő, lassú átalakulások idején… Gazdag elemzéseivel a szerző ismét arra hív, hogy… keressük és fogadjuk be az Írás igazságát, ahogy az az emberi történelemben, emberi szóban, emberi közvetítésben megszólalt.”
(Martos Levente Balázs)

Magyar Bibliatársulat
1113 Budapest, Bocskai út 35. Tel.: 06-1-209-3033
Email: info@bibliatarsulat.hu
bibliatarsulat.hu facebook.com/bibliajarat instagram.com/bibliajarat
A Magyarországi Református Egyház Kálvin János Kiadója
1113 Budapest, Bocskai út 35. Tel.: 06-1-386-8267 • 06-30-276-7343
Email: kalvin.kiado@kalvinkiado.hu
facebook.com/kalvin.kiadoinstagram.com/kalvinkiado
Rendeljen kedvezményesen a webáruházunkban!
kalvinkiado.hu