OR-ZSE hallgatói konferencia – végre újra személyesen!

November 27-én vasárnap délután az OR-ZSE egyházi/felekezeti közösségszervező szak hallgatói Dr. Goldmann Márta szakfelelős irányításával, a Zsidó környezetünk és védelme tantárgy keretében hallgatói konferenciát szerveztek. A résztvevők örömére, az esemény hosszú idő után ismét a megszokott, offline formában került megrendezésre a JCC Budapest – Bálint Házban.

„Ebben a szemeszterben, a tavalyi már posztvírus félévhez hasonlóan két, a zsidó örökség szempontjából fontos helyszínre látogattunk el. Első utunk még szeptemberben Tatára vezetett, november elején pedig csoportunkkal Szlovákiába utaztunk…” – mondta nyitóbeszédében Dr. Goldmann Márta szakfelelős.

Majd az előadások előtt rögtönzött meglepetésként felkérte, Handó István első éves hallgatónkat, aki Egyetemünkön előimádkozóként is tanul, hogy adjon elő egy éneket a hallgatóságnak. Nabuccoból a Zakariás áriát énekelte el, csodaszépen. Gratulálunk neki!

Az idei félév témájaTata és Pozsony zsidó öröksége volt.
Első-, másod-, és harmadéves hallgatók vegyes csoportokban közösen dolgoztak szeptember óta igen szorgosan, az előadások elkészítésében. Az esemény megszervezését pedig a másodévesek kapták feladatul.
A hat színvonalas, egyenként negyedórás előadás során rövid, de annál tartalmasabb betekintést kaphattunk a Tata és Pozsony zsidó múltjába, intézményeibe, illetve örökségeibe és jelenébe is.

A jól sikerült előadások meghallgatása, kérdésfeltevés és beszélgetés után tartottunk egy szavazást, hogy kinek, melyik előadás tetszett a legjobban.

A konferencián részt vettek hitközségi elnökök és Dr. Balázs Gábor megbízott rektor-helyettesünk is. Érdeklődésüknek, jelenlétüknek nagyon örültünk, köszönjük.

Talán leginkább Albert Einstein szavaival lehetne legszebben összegezni napunkat – „Tanulj a tegnapból, élj a mának és reménykedj a holnapban. A legfontosabb azonban, hogy ne hagyd abba a kérdezést.”

Köszönjük tanárainknak Dr. Goldmann Mártának, Dr. Magdaléna Hrbáčeknek, Dr. Balogh Istvánnak és Dr. Surányi Andrásnak segítségüket a felkészüléshez, és köszönjük a lehetőséget és a helyszínt a JCC Budapest – Bálint Háznak, a vezetőségnek!

…és végül a szavazás eredménye:
Legjobb előadás és legjobb előadónk Kissné Hajdu Ildikóé volt
A legjobb PPT-t pedig Szegál Róbert Dávid készítette.

Gratulálunk nekik és minden előadónak, akik felkészülten színvonalas előadásokat tartottak.

Lübeck Judit
OR-ZSE egyházi/felekezeti közösségszervező szak másodéves hallgató

A képeket Farkas Róbert másodéves hallgató készítette.