Óriási érdeklődés és gondolatgazdag eszmecsere a CampusCULT első rendezvényén

„Akik ott tudtak lenni a ma esti eseményen, azok saját szemükkel láthatták az utcán kígyózó sort, a dugig telt Goldmark Termet, ahol a földön ülve, a majd két órás eseményt végig állva, vagy a szomszéd teremben kivetítőről nézve (akiknek nem jutott ülőhely, a szerk.) követték figyelemmel a minden várakozást felülmúló eseményt.” – írta Balázs Gábor az OR-ZSE rektorhelyettese a csütörtöki rendezvényt követő köszönőlevelében. Közel 180 érdeklődő volt kíváncsi a neves szakértők gondolataira a „Fiction vagy non-fiction? Mi dolga a szépírónak a történelmi múlttal, s van-e dolga a történésznek a múltat feldolgozó szépirodalommal?” témában. 

„…elképesztően jó volt megtapasztalni ezt a nem várt szeretetet és érdeklődést, ami egyértelműen jelzi, hogy igény van az értelmes emberi szóra.” – monda Gábor György filozófus, a CampusCULT sorozat megálmodója a rendezvény után.
”Folytassuk, folytassátok, láthatóan van igény az értelmes párbeszédre. A Rabbiszeminárium, ma OR-ZSE mindig a neológia intellektuális és ideológiai bázisát jelentette.” – írta Heisler András a MAZSIHISZ elnöke válaszlevelében.

Köszönjük Gyáni Gábor történésznek, Gábor György filozófusnak, Spiró György és Závada Pál íróknak, hogy gondolataikat, érzéseiket megosztották az érdeklődőkkel.
Ezúton is köszönjük a MAZSIHISZ munkatársainak akik Egyetemünkkel rugalmasan együttműködve vettek részt a CampusCULT sorozat sikeres elindításában.

A CampusCULT folytatódik

A következő alkalom ez év december 7-én lesz, amelyről hamarosan küldünk információt. Addig is érdemes már most beírni a naptárba: december 7. CampusCULT!