„Senki nem akar az utcán élni” – SZORZSE rendezvény

„Senki nem akar az utcán élni” címmel folytatódott a Szociális Munka és Társadalomtudományi Tanszék hallgatói szervezésében a SZORZSE , az OR-ZSE társadalmi kérdésekkel foglalkozó rendezvénysorozata a Bálint Házban.

2022. november 7-én Kovács Vera és Misetics Bálint szociálpolitikusokkal beszélgettünk az egyre mélyülő lakhatási válságról. Mindketten több mint tíz éve foglalkoznak hajléktalan, otthon nélkül maradt családokkal. Kovács Vera az Utcáról lakásba! Egyesület alapító tagja és alelnöke. Misetics Bálint a Város Mindenkié civil szervezet alapító tagja, jelenleg a főpolgármester lakás-és szociálpolitika főtanácsadója, az Élőlánc riadócsoport tagja. A „Mindenkinek jár egy méltó lakás” szemléletet hangsúlyozták, az amerikai Housing First modell meghonosításával az ”Elsőként lakhatást” program eredményességéről, kihívásairól beszélgettünk. Érdekes, szemléletformáló gondolatokkal lehettünk gazdagabbak hétfő délután.

A SZORZSE szervezői Rapai Mariann, Horváth Judit és Fintor Fruzsina szeretettel várják az érdeklődőket a következő, decemberi eseményre.
Tervezett téma: gyermekvédelem.