Szociális Munka Világnapja – konferencia

Március 17-én, a szociális munka társadalmi szerepéről és jelentőségéről a Szociális Munka Világnapja alkalmából az ELTE Társadalomtudományi Kar Szociális Munka Tanszéke online programsorozatot szervez. Az eseményre minden diákot, szakmabeli és szakmán kívüli érdeklődőt szeretettel várnak. 

A Szociális Munka Világnapját a Szociális Munkások Nemzetközi Szövetsége minden évben meghirdeti. A szakma képviselői programokat, konferenciákat tartanak a világ több pontján és hazánkban is. Magyarországon ezt a jeles napot a szociális munkás képzőhelyek összefogásában és az Iskolaszövetség támogatásával március 17-én ünnepeljük, egy online konferencia keretében. 

A sok izgalmas program  közül kiemelnénk néhányat, amelyben az OR-ZSE oktatói és hallgatói is szerepet vállalnak:

DIÁK-KEREKASZTAL: A SZOCIÁLIS MUNKA KIHÍVÁSAI ÉS JÖVŐJE

Képzőhelyek delegáltjainak beszélgetése a szociális munkás képzés és a szociális munka kihívásairól, jövőjéről. A beszélgetést Kuslits Gábor szociális munkás, ELTE TáTK-alumnus és az OR-ZSE tanára moderálja.

Az OR-ZSE-t Balogh Veronika, másodéves szociális munka szakos hallgató képviseli.

KEREKASZTAL: INNOVÁCIÓ A SZOCIÁLIS MUNKÁBAN.

Jó gyakorlatok és innovációk a hazai szociális munkában – 2 szekcióban.

I. SZEKCIÓ

A beszélgetést Háberman Zoltán, az ELTE TáTK és az OR-ZSE oktatója moderálja.

II. SZEKCIÓ

A beszélgetést Szabó Sándor, az OR-ZSE harmadéves hallgatója moderálja.

A szekció egyik előadója Oláhné Csercsics Ivett másodéves OR-ZSE hallgató, aki a Paramisi Egyesületet mutatja be: Az Egyesület művészeti neveléssel, mozgásfejlesztő foglalkozásokkal, mesekör foglalkozásokkal vesz részt Nógrád megye több településének közösségi életében, pályázati programjaiban. Szintén az Egyesület fenntartásában működik a Paramisi Társulat meseszínház, mely cigány és magyar népmesék interaktív feldolgozásával foglalkozik, s próbál minél több gyermekhez eljutni, hogy nekik is színházi élményt biztosíthasson.

A konferencia programja ITT elérhető.

A konferenciát élőben ITT követheti.