Szeptemberben lesz a Selye János Egyetem idei nemzetközi tudományos konferenciája

A révkomáromi Selye János Egyetem tizenkettedik alkalommal rendezi meg a rangos, nemzetközi tudományos eseményt, amelyre tíz szekcióban várják előadók jelentkezését.


A Selye János Egyetem tizenkettedik alkalommal rendezi meg a Nemzetközi Tudományos Konferencia elnevezésű eseményt.

A rendezvény célja az oktatók és a kutatók tudományos eredményeinek megismertetése. Elsősorban a humántudományok, a társadalomtudományok, a neveléstudományok, a közgazdaságtan és a vállalatirányítás területein tevékenykedő szakemberek számára nyit teret, de a rokon szakterületek művelőit is várják. A konferencia lehetőséget nyújt tapasztalat- és eszmecserére, a kutatói munkával kapcsolatos új ötletek merítésére, a kapcsolatteremtésre, valamint az előadások közzétételére.

A konferenciát 2020. szeptember 10–11. között rendezik a szlovákiai Révkomáromban (Komárno). Az előadásokra az egyetem Konferencia-központjában kerül sor. A tanácskozás a tervek szerint az alábbi tíz szekcióban zajlik majd:

  1. Matematika és informatika szekció
  2. Közgazdaságtan és menedzsment szekció
  3. Nyelvi és irodalmi interpretációk – közép-európai kontextus
  4. Innovatív tanítási módszerek alkalmazása az oktatási folyamatban
  5. Az oktatási folyamat mérése és értékelése
  6. Identitás és oktatás
  7. Tantárgypedagógia és módszertan a 21. század kihívásainak kontextusában
  8. Pozitív pszichológia és élménypedagógia az oktatásban
  9. Fiatal tehetségek a tudományban és kutatásban
  10. Az elmúlt száz év hatása a református teológiában

Az előadások anyagát MS PowerPoint formátumban javasolják elkészíteni. A plenáris előadások bemutatásának ideje 20-30 perc, a szekciókon belüli előadások ideje (amennyiben a szervezőbizottság nem határoz másként) 15 perc + 5 perc megvitatás.

Az oktatói és hallgatói jelentkezéseket és a tanulmányokat augusztus 20-ig várják a szervezők az esemény honlapján. A tanulmányokat elektronikusan, mindenki számára szabadon hozzáférhető módon, DOI azonosítóval ellátva tervezik megjelentetni még a 2020-as évben.


Nyitókép: Selye János Egyetem (Fotó: Facebook)