Személyi változásokról döntött az OR-ZSE szenátusa

A Judaisztikai Tanszék és a Fegyelmi Bizottság élére is új személy került, valamint új szakfelelőse lett a judaisztika alapszaknak is.


A koronavírus-járványt követően első alkalommal tartott személyi jelenléttel járó, nem digitális ülést az Országos Rabbiképző – Zsidó Egyetem szenátusa. A járványügyi szabályozások miatt az ülésre az OR-ZSE tanzsinagógájában került sor. A személyes jelenléttel járó ülésre azért volt szükség, mert a Szenátusnak személyi ügyekben kellett döntést hoznia, és a hatályos felsőoktatási törvény személyes kérdések tárgyalásakor nem engedélyezi sem a távszavazást, sem a digitális döntéshozatali rendet, személyi kérdésekben az egyetemek szenátusai csakis személyes jelenlét mellett megtartott üléseken hozhatnak döntést.

Dr. Oláh János egyetemi tanár lemondott tanszékvezetői és szakfelelősi megbízásáról.

Dr. Oláh János az OR-ZSE szenátusi ülésén az egyetem tanzsinagógájában, 2020. június 2-án (Földi Bence / OR-ZSE)

Dr. Vajda Károly, egyetemi tanár, az OR-ZSE rektora dr. Balogh István egyetemi adjunktust nevezte ki a Judaisztikai Tanszék élére megbízott tanszékvezetőnek.

A Szenátus ezt követően a judaisztika alapszak szakfelelősének jelölte (15 igen szavazattal és 1 tartózkodással) dr. Komoróczy Szonja Ráhel egyetemi docenst. A rektor ennek alapján a jelöltet még a szenátusi ülés alatt szakfelelősnek nevezte ki.

Az OR-ZSE Fegyelmi Bizottságában is személyi változás történt. Távozott a bizottság éléről és a bizottságból Székelyhidi Hajnalka, a Liturgiai Tanszék megbízott tanszékvezetője. A szenátus 14 igen szavazattal és 2 tartózkodással megszavazta, hogy a jövőben Radnóti Zoltán főrabbi, a Szentírás és Talmudtudományi Tanszék megbízott tanszékvezetője vezesse a Fegyelmi Bizottságot.


Nyitókép: Az OR-ZSE szenátusának ülése az egyetem tanzsinagógájában 2020. június 2-án (Földi Bence / OR-ZSE)